фирми продукти
представяме
работа
 
Цветови комбинации със синьо

Синьото е един от най-предпочитаните цветове за интериорите. То успокоява сетивата и създава усещане за повече простор. Освен това синьото се комбинира добре с голяма част от нюансите в палитрата, което го прави особено подходящ избор при съчетаването на ярки тонове.

Вижте още: Вариации в синьо


Пастелно синьо и нежно розово

Цветови комбинации със синьо

Съчетанието между тези меки и нежни оттенъци създават усещане за уют и спокойствие. Те са особено подходящи за спалнята, както и за детската стая. Комбинацията може да се допълни с бели и бежови тонове.


Аква, бежово и зелено

Цветови комбинации със синьо

Нежно синьото, комбинирано със зелено и кафяво създава уютни и гостоприемни интериори, затова са много подходящи за всекидневната. Основен цвят може да е кафявото в няколко оттенъка – светли и наситени, а синьото да се използва като акцент, допълнен от големи количества бяло.


Синьо и кафяво


Цветови комбинации със синьо

За по-нетрадиционен интериор можете да съчетаете синьо с лилав оттенък с няколко тона на кафявото. Комбинацията е еклектична и ненатрапчива. Изберете няколко кафяви оттенъка – светли и тъмни, като светлите допълват синьото, а тъмните подчертават характера на съчетанието и създават акцентни детайли.


Наситено синьо и бяло


Цветови комбинации със синьо

Наситените оттенъци на синьото са особено подходящи за коридорите и антретата, тъй като създават усещане за увереност. Съчетанието между наситено синьо и бяло е хармонично и ненатрапчиво, и разширява визуално малките помещения. Добавете акценти в турско синьо, бяло и кафяво, като можете да добавите и щипка лилаво.


Синьо-зелено и оранжево


Цветови комбинации със синьо

Свежата цитрусова палитра включва няколко тона на оранжевото, съчетано с  акценти в синьо-зелено. Към комбинацията са добавени бяло и бежово, които хармонизират основните цветове. Съчетанието е освежаващо и пикантно, без да бъде твърде кичозно. Оранжевото създава релеф, а синьото го балансира.


Синьо и цвят лайм


Цветови комбинации със синьо

Това свежо и гъвкаво като визия дуо се основава на съчетанието между контрасти, без обаче да се превръща в натрапчив акцент. Комбинацията между светлосиньо и зелени оттенъци с цвят на лайм е свежа и приятна, особено ако съотношението е в полза на сините тонове. Съчетанието е ажурно и изтънчено, много подходящо за просторни кухни и всекидневни стаи.


Наситено синьо и пастелни оттенъци


Цветови комбинации със синьо

Наситеният характер на тези стени в синьо е омекотен от комбинацията между синьото и пастелни оттенъци на бежово, розово и зелено. Бялото допълва и обединява тоновете в съчетанието, за да създаде уютен и гостоприемен дизайн.


Тъмносиньо, светлосиньо и оранжево


Цветови комбинации със синьо

Наситено, свежо и изтънчено, съчетанието между синьо и оранжево в няколко оттенъка е истински празник за очите. Нюансите на синьо са обединени чрез искрящо белите тонове, а оранжевото е омекотено чрез светли бежови оттенъци. Модерният интериор е подчертан от свежите акценти в портокалово и тъмносиньо.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, цветни комбинации, комбинации със синьо

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg