фирми продукти
представяме
работа
 
Вариации в синьо

Вижте няколко страхотни архитектурни и интериорни решения, чиято обща черта е използването на различните нюанси на синьото, за да се създаде истинска феерия в цвета на океана.


● Ярък и наситен нюанс на синьото е изборът за фасадата на тази сграда. Тя е облицована със сайдинг от кедрова дървесина, като цветът на облицовката ярко контрастира с цвета на металния покрив на сградата.

дизайни в синьо


● За своя дом в Маями, архитектът Робърт Суедроу казва, че е "модерен, с лек намек за ар деко". Кухнята в сградата е решена в металическо синьо, съчетано със сивия блясък на метал и много светлина.

дизайни в синьо


● Дизайнерът Juan Pablo Molyneux решава да изненада съпругата си като ремонтира таванската стаичка в тяхното парижко имение от 17-ти век. Той решава да облицова стените в тапети с един типичен френски символ -  стилизирана хералдическа лилия (fleur-de-lis), а за цвят избира наситено син нюанс.

дизайни в синьо


● Синьото, съчетано с неутрални нюанси с цвят мока, създава усещане за спокойствие и лежерност. Този интериор е създаден от архитекта Сам Тримбъл и се намира в апартамент в Трибека, Манхатън.

дизайни в синьо


● Дизайнерът Джон Стефанидис ремонтира и реновира този обширен апартамент в Атина, Гърция. Основният цвят в гостната на апартамента е синият, като той е използван щедро в различните му нюанси из целия интериор.

дизайни в синьо


● За този огромен махнатънски апартамент, разположен на 30-я етаж, дизайнерът споделя, че целта е била "бляскавите стени на помещенията да светят през нощта, а през деня да отразяват светлините на града". В спалнята пък стените в сребристо са съчетани с множество сини нюанси, разпръснати върху завесите, дамаските на мебелите и декорацията.

дизайни в синьо


● Тук присъствието на синьото е по-недоловимо, тъй като цветът е използван само на няколко места върху тапицерията на мебелите и върху завесите върху прозорците.

дизайни в синьо


● Това е една от стаите в Белия дом, наречена "The Queens’ Sitting Room" и е почти непокътната след реновацията, направена от Джаки Кенеди. Тогавашната първа дама на САЩ сменя стария интериор с нов, основаващ се върху комбинацията между бяло и синьо – тази комбинация може да се види почти навсякъде из помещението – върху мебелите, настилките, стените и завесите.

дизайни в синьо● Тук дизайнерът е заложил на много светъл нюанс на синьото, но за сметка на това го е разпръснал навсякъде в интериора. Тоновете на синьото тук варират от пастелно син до сиво синьо и са съчетани с няколко неутрални нюанса – бяло, кремаво и цвят мляко с какао.

дизайни в синьо


● Един много нежен, стилен и деликатен интериор, съчетаващ шоколадово, графитено сиво, бяло и пастелно синьо. Тук синият цвят само допълва останалите, без да доминира или да контрастира с тях. Колкото и невероятно да звучи за нещо толкова модерно като атмосфера, интериорът е създаден в къща, построена преди повече от век, която случи като лятна вила на своите собственици.

дизайни в синьо


● На дизайнера Томас Брит била възложена задача да внесе един по-рустикален завършек на тази  стилна къща в Канзас, която е била декорирана почти четвърт век преди това. Той залага на комбинацията между бяло и наситено синьо, като я поднася по един деликатен и ненатрапчив начин.

дизайни в синьо


Източник: architecturaldigest.comНяма коментари


ключови думи
синьо, интериори, цветови палитри

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg