фирми продукти
представяме
работа
 
9 интериорни проекта с хартия

Вижте няколко идеи как да добавите акцент в дома си без особено усилия – за целта използвайте обикновена или декоративна хартия, с която да освежите детайлите в интериорите.


1. Романтични розички

9 интериорни проекта с хартия

Тези красиви хартиени розички са създадени от ивици хартия, навити около центъра. За целта начертайте спирала върху хартията и изрежете с ножица. Започнете да увивате ивицата около центъра й, докато получите желания ефект. Намотките хартия залепете с малко лепило и добавете по периферията на абажура, като използвате течен силикон.


2. Креативни завеси

9 интериорни проекта с хартия

Тези интересни завеси са направени от хартиени конфети. За целта изрежете правоъгълници от желаните цветове декоративна хартия, пробийте отвори в двата им края и ги свържете помежду им с канап или рибарска корда. Броят на детайлите зависи от дължината, от която имате нужда. Направете необходимият брой такива парчетас еднаква дължина и ги окачете на желаното разстояние едно от друго върху халки за корниз с клипсове. Тези завеси са чудесно решение за интериора, тъй като създават интерес, без да спират естествената слънчева светлина отвън.


3. Ролки хартия

9 интериорни проекта с хартия

Освежете скучните рамки за снимки, като залепите по хартиените повърхности отстрани ролки от ивици хартия. За целта нарежете ивици в желания цвят, всяка с ширина 5-6 милиметра, в няколко дължини. Навийте на ролки всяко парче хартия и ги залепете с малко лепило. Можете да експериментирате с формите на ролките, с гъстотата на намотките, както и с цветовете.


4. Персонализиран колаж

9 интериорни проекта с хартия

Използвайте парчета декоративна хартия или тапети, за да създадете колаж за стената по свой вкус. Изрежете от парчетата ромбове с еднакви размери и ги залепете един до друг върху парче картон или  шперплатова плоскост. Поставете детайла в рамка и окачете на стената. Той ще добави в интериорите не само ярък акцент, но и триизмерен ефект, наподобяващ текстурата на шевиците.


5. Декоративни чекмеджета


9 интериорни проекта с хартия

Освежете старите шкафове и скринове, като облицовате чекмеджетата им с ярки и ефектни парчета декоративна хартия. Можете да облепите с хартията всички вътрешни части на всяко чекмедже или да освежите само дъната. За целта използвайте лепило или двойнозалепващо тиксо.


6. Декоративна чиния


9 интериорни проекта с хартия

Обикновената чиния от прозрачно стъкло е чудесна основа за този проект. Изберете изображение от книга или списание, или го оразмерете и принтирайте от компютъра си. Измерете дъното на чинията и изрежете хартията до получените стойности. Залепете изображението върху дъното, като го обърнете с лицевата страна нагоре, за да се вижда през стъклото. Нанесете лепило за декупаж и оставете да изсъхне. Чинията избърсвайте на ръка с влажен парцал и използвайте като декоративен акцент в интериорите.


7. Детайли от хартия


9 интериорни проекта с хартия

Няколко парчета декоративна хартия могат да освежат цялото помещение. С тях можете да облепите външните части на абажурите на лампите или да създадете акценти за стената. За на направите цветните кутийки, обвийте с избраната хартия няколко картонени кутии или дървени рамки. Залепете краищата на парчетата откъм задната част на основата и окачете декоративните детайли на равни разстояния върху стената.


8. Лесни акценти за стената


9 интериорни проекта с хартия

Още по-лесен начин да създадете изкуство за стените в дома си е да поставите в рамка парче декоративна хартия с богата текстура и в наситени цветове. Можете също така да съчетаете няколко парчета хартия. Поставете детайла в рамка и окачете на стената.


9. Ефектни щори

9 интериорни проекта с хартия

Тези семпли щори можете да направите от полупрозрачна декоративна хартия в желаните нюанси. За да ги направите Ви трябва парче дървесина с размери 2.5 х 2.5 сантиметра и с дължината на прозореца. За тази основа захванете парче декоративна хартия с подходящи размери, като я обгърнете изцяло. Използвайте за залепване на хартията силно лепило или двойнозалепващо тиксо. Щорите можете да оформите с контраст, като залепите едно към друго парчета декоративна хартия в два цвята.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериорни проекти, дизайн, декоративна хартия

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg