фирми продукти
представяме
работа
 
Изкуство за дома от декоративна хартия

Вижте как можете да създадете с малко средства тези ефектни детайли за дома си, като използвате парчета декоративна хартия, изрезки от списания или други изображения.


1. Декоративен стенен часовник

Изкуство за дома от декоративна хартия

Използвайте за проекта парче шперплат с желаните форма и размери, малко декоративна хартия и готов часовников механизъм (нов или от стар часовник). Изрежете декоративната хартия спрямо размерите на основата и я залепете към шперплата. Измерете средата на основата и пробийте отвор за механизма. Монтирайте го и окачете часовника на желаното място. Вижте по-подробно проекта тук.


2. Свеж фон за изображенията


Изкуство за дома от декоративна хартия

Използвайте свежа цветна декоративна хартия, за да създадете фон за снимките и изображенията върху стените. Изрежете декоративната хартия спрямо размерите на рамката (отдолу можете да поставите парче картон), а върху нея залепете изображението. Можете да акцентирате рамката с малки цветни копчета в цветовете на фона.


3. Декоративни кубчета за съхранение на вещите


Изкуство за дома от декоративна хартия

Създайте в банята си тези красиви и практични кубчета за съхранение на част от вещите в интериора. За целта сглобете кубчетата от 4 парчета дърво или шперплат – едно за дъното и три за стените. Залепете с лепило за дърво или заковете парчетата едно към друго и облепете страните на кубовете с декоративна хартия. Монтирайте детайлите върху желаното място на стените и подредете в тях козметиката си, четките за зъби и коса, и прочее.


4. Картина от бояджийски чипове


Изкуство за дома от декоративна хартия

Съберете старите чипове за избор на цветовете боя (които се дават в бояджийските магазини като мостра) и ги залепете един до друг върху основа от бяла декоративна хартия, като използвате лепило или двойнозалепващо тиксо. Ако се налага предварително тествайте как си пасват те и ги подрежете. Използвайте сходни нюанси за по-деликатен ефект или контрастни цветове за свеж акцент в интериора. Поставете така създадената картина в рамка и окачете.


5. Девет детайла


Изкуство за дома от декоративна хартия

Съчетайте няколко детайла в цялостен стенен акцент. За всеки детайл използвайте дървена или шперплатова основа – квадрат, или малка рамка за картини. Върху основата залепете с лепило за декупаж желаната декоративна хартия и окачете детайлите на стената, на равни разстояния, в три редици по три. Съчетайте сходни нюанси за по-деликатен ефект или контрастни цветове за свеж акцент в интериора.


6. Ефектни картини


Изкуство за дома от декоративна хартия

Поставете няколко малки изображения в центъра на парче декоративна хартия, за да оформите свежи акценти. Поставете детайлите в рамка и обособете контурите с ивици цветна хартия в ярки цветове. Използвайте същите цветове, за да облепите и малките изображения в центъра, за да получите двоен ефект.


7. Букви с детайли


Изкуство за дома от декоративна хартия

Направете тази ефектна декорация – буква, като използвате за основа готови дървени или пластмасови декоративни букви (или направени по поръчка). Облепете буквите с парчета декоративна хартия, фотокопирани снимки или колажи, а отгоре нанесете прозрачен лак, за да защитите изображенията. Тази декорация е чудесно решение за антрето, всекидневната или детската стая. За да създадете акцентите можете да използвате първата буква от името на всеки член от семейството.



Източник: scrapbooksetc.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, дизайн, ефектни детайли

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg