фирми продукти
представяме
работа
 
Креативни идеи за дома с монограми

Монограмите са често използван в миналото декоративен детайл, който отново се връща на мода. Разнообразието от стилове, цветове и техники за апликация правят монограмните акценти подходящи за всеки дом и всеки вкус. Вижте няколко лесни идеи за дома.


Монограмни възглавнички

Креативни идеи за дома с монограми

Истинско буквено парти, разположено върху канапето във всекидневната – различни по вид, цвят и форма декоративни възглавнички са декорирани с различни по дизайн монограми, съчетани помежду си в ефектна фокусна точка за интериора на помещението. Ако оформите детайлите с желаните букви, можете да оформите цели думи, като подредите възглавничките върху канапето в съответния ред.


Буква от кадифе

Креативни идеи за дома с монограми

За този проект Ви е необходима едноцветна декоративна възглавничка без допълнителни детайли по нея. Ако калъфката на възглавничката може да се маха, извадете пълнежа, преди да започнете работа. Върху повърхността на калъфката пришийте или залепете с лепило за тъкани не много широка кадифена ивица плат, като оформите с нея желаната буква. Върнете пълнежа в калъфката.


Буква от копчета

Креативни идеи за дома с монограми

Използвайте едноцветна възглавничка без допълнителни детайли по нея, като при възможност предварително извадите и изперете калъфката й. Върху повърхността на калъфката пришийте разноцветни копчета (или такива в няколко нюанса на избран цвят), така че те да се припокриват едно друго частично. Целта е да оформите желаната буква чрез копчетата, като за повече прецизност, предварително можете да очертаете контурите й с шивашка креда или измиващ се маркер. Върнете пълнежа в калъфката.


Буква от мъниста

Креативни идеи за дома с монограми

За този проект Ви е необходима едноцветна декоративна възглавничка без допълнителни детайли. Ако калъфката й може да се маха, преди да започнете работа извадете пълнежа, за да можете да работите по-лесно. Върху повърхността на калъфката очертайте с шивашка креда или изпиращ се маркер контурите на желаната буква. По тях пришийте мънистата, като оформите с тях желаната буква. Ако искате декорацията да стане по-бързо, можете да пришиете или залепите върху декоративната възглавничка директно цял наниз от мъниста, като оформяте контурите и пришивате или залепвате мънистата на няколко места. Върнете пълнежа в калъфката.


Филцов монограм в контрастен цвят

Креативни идеи за дома с монограми

Използвайте едноцветна възглавничка без допълнителни детайли, като при възможност предварително извадите и изперете калъфката й. Върху парче хартия очертайте на ръка или принтирайте желаната буква, и изрежете по контурите. Използвайте хартиената форма, за да очертайте същите контури върху парче филц в контрастен на декоративната възглавница цвят. Изрежете и позиционирайте буквата върху калъфката – за да я прикрепите, можете да използвате игла и конец, лепило за тъкани, или самозалепваща се тъкан за апликации. Върнете пълнежа в калъфката.


Монограмен стенен дизайн


Креативни идеи за дома с монограми

Оформете интересен и същевременно ненатрапчив дизайн върху стените в дома си, като използвате монограми. За целта използвайте готови или направени от Вас картонени шаблони – поставете ги на желаното място върху стената, залепете ги с малко бояджийска лента и нанесете отгоре желания цвят боя. Оставете да изсъхне добре. Ако искате да направите стенната декорация още по-лесно, залепете върху стената предварително изрязани в желаната форма букви от самозалепващ се винил.


Релефни цветни букви на стената

Креативни идеи за дома с монограми

Ако искат да декорирате стените си с релефна декорация с букви, използвайте квадрати от шперплат или пластмаса – боядисайте ги в желаните цветове и ги оставете да изсъхнат. В центъра на всеки квадрат – основа залепете по една буква, изрязана от метал, дърво или пластмаса. Монтирайте квадратите върху стената, като можетеда оформите от буквите цели думи.


Монограм върху облегалката на стола


Креативни идеи за дома с монограми

Един-единствен монограм може да преобрази коренно скучния стар стол за хранене. Освен това по този начин можете да персонализирате столовете в помещението за хранене, като обозначите кой от тях на кого от семейството принадлежи. Можете да разположите буквената декорация върху предната или върху гърбовата част на облегалката на стола. За да я направите, използвайте картонен шаблон и боя за тъкани в контрастен на тапицерията цвят. Нанесете боята върху желаното място и я оставете да изсъхне добре.


Щампован абажур

Креативни идеи за дома с монограми

Освежете еднообразните лампи в дома си, като използвате монограмни щампи. Нанесете декорацията директно върху повърхността на абажурите или добавете върху тях предварително щамповани ивици плат, изрязани по мярка залепени върху абажура. Декорацията направете чрез предварително оформена щампа (вижте как се прави това тук). Можете да използвате само една буква или да съчетаете няколко букви. Оставете боята да изсъхне добре.


Монограм върху хавлиената кърпа в банята

 Креативни идеи за дома с монограми Креативни идеи за дома с монограми

Обозначете хавлиените кърпи в банята на дома си, за да знае всеки в семейството коя е неговата кърпа. Очертайте и изрежете желания монограм от подходящ плат в координиращ или контрастен на основата цвят. Пришийте го в долната част на хавлиената кърпа – на машина или на ръка, като използвате здрав конец в координиращ цвят. По ръба на всяка кърпа можете да добавите и допълнителен декоративен кант.


Монограм от матирано стъкло

Креативни идеи за дома с монограми

Този проект можете да използвате навсякъде в дома си – върху стъклените части на входната врата и вътрешните врати, върху остъклените кухненски шкфове, в банята, върху огледалата и дори върху стъклените съдове за съхранение на продуктите (вижте повече подробности тук). Чрез предварително направен от Вас шаблон и специален матиращ крем, можете да оформите върху стъклените повърхности букви и детайли, които ще се превърнат в ефектен, но ненатрапчив акцент в дизайна. Ако не искате да рискувате с матиращ крем, който все пак е вид киселина, можете да създадете подобен ефект чрез полупрозрачна самозалепваща се хартия – изрежете монограма от нея и го залепете на желаното място върху стъклото или огледалото.


Изтривалка с монограм


Креативни идеи за дома с монограми

Освежете едноцветната изтривалка с монограм на Вашата фамилия – очертайте желаната буква върху картон и изрежете, за да оформите картонен шаблон. Използвайте го, за да нанесете подходящата по вид спрей – боя върху повърхността на изтривалката. Оставете боята да изсъхне добре. Към така получения детайл можете да добавите няколко допълнителни акцента – например точки от двете страни.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, монограми, апликация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg