фирми продукти
представяме
работа
 
10 идеи за кухненската настилка

Разгледайте този кратък списък с идеи за настилката в кухнята – в него има по нещо за всеки вкус и нужда. Изберете своя вариант спрямо това какъв ефект търсите, какъв е съществуващият дизайн във Вашата кухня и какви възможности имате за поддръжка на настилката.


1. Чамова настилка за слънчеви помещения

настилки в кухнята

Чамовите дъски са в приятен карамелен нюанс, който кара цялото помещение да засияе, особено ако в него има достатъчно естествена светлина. Този тип настилка добавя уют и топлина в интериора на кухнята, и се съчетава прекрасно с кухненски шкафове от черешова дървесина.


2. Цветен бетон за издръжливост и стил

настилки в кухнята

Издръжливостта и гъвкавият дизайн на цветния бетон дава възможност да се насладите на стилна настилка в кухнята, без да се притеснявате за поддръжката. Възможностите за оцветяване са разнообразни, така че цветът на настилката да пасне перфектно на вече съществуващия интериор. Освен това цветният бетон може да бъде допълнително обработен, за да се създаде имитация на камък или пък теракота.


3. Екологична настилка с бамбукови дъски

настилки в кухнята

Бамбуковата настилка, наред с тази от корк, се счита за чудесен избор при обзавеждането на кухня с органичен дизайн. Бамбукът е с топъл светлокафяв цвят и пасва чудесно на кухненските шкафове от свела дървесина. Освен това материалът е екологичен, тъй като растението расте с голяма бързина, за разлика от много дървесни видове с твърда дървесина.


4. Тъмна орехова дървесина за ефектен дизайн

настилки в кухнята настилки в кухнята

Широките дъски от орехова дървесина, допълнително оцветени в шоколадов нюанс, придават на кухненския интериор стилен и ефектен вид. Тъмната настилка контрастира чудесно на фона на снежнобелите шкафове и се съчетава чудесно с аксесоари от неръждаема стомана. Ореховият паркет може да бъде само лакиран, за да се получи по-светла и деликатна подова настилка. Тъй като орехът е по-мек от повечето дървета с твърда дървесина, той може да се повреди от крачетата на мебелите, токчетата или изпуснатите на пода чинии – няколко слоя полиуретанов лак за дърво обаче могат да намалят съществено този риск.


5. Керамични плочки за ретро кухни

настилки в кухнята

Тъй като са устойчиви на влага и петна, керамичните плочки са много подходящи за кухнята, особено за местата около мивката. Този тип настилка се почиства лесно и е сравнително евтин избор за дома. Тук разнообразието е особено голямо – както като цвят, така и като дизайн. Ако искате да придадете на кухнята си ретро очарование например, можете да изберете мозайка от бели шестоъгълни парчета, съчетани на места с цветни елементи.


6. Класически стил с камък

настилки в кухнята

Каменната настилка е почти незаменима за помещения, в които има голямо движение. Нейната издръжливост и гладка повърхност, устойчивостта на влага и на петна – тези качества на облицовката от естествен камък я правят чудесен избор за официалната кухня и трапезария. За да се компенсира студенината на камъка, може да се инсталира подово отопление, което е и една добра инвестиция в дългосрочен план.


7. Гъвкав дизайн с винилова настилка

настилки в кухнята настилки в кухнята

Винилът е може би най-гъвкавият тип настилка – той може да бъде оцветен, щампован и оформен така, че да задоволи всеки вкус. Освен това на пазара могат да се намерят редица дизайни, имитиращи почти всякакъв вид облицовка – от паркет до фаянсови плочки. Наред с тези несъмнени качества, вниловата настилка е лесна за монтаж и поддръжка, евтина е, и може да се оформи допълнително по Ваше желание с малко боя и подходящ шаблон.


8. Достъпен ламинат

настилки в кухнята

Притежаващ красотата на дървесината, но освободен от нейните недостатъци – висока цена, трудна поддръжка, склонност към зацапване - ламинатът е чудесно решение за модерната кухня. Той може да бъде открит в разнообразие от нюанси, за да пасне на вече съществуващия интериор. Ламинираната настилка се съчетава чудесно с кухненски шкафове от светла дървесина, с аксесоари от бамбук и съоръжения от неръждаема стомана.


9. Плочник за повече текстура

настилки в кухнята

Подобно на теракота, плочникът притежава богата текстура и естествена окраска, които правят дори най-скучната кухня очарователна. Материалът е издръжлив, не се плъзга (за разлика от фаянсовите плочки) и се отличава с органичната си красота. Заради своята порьозност на естествен камък обаче, плочникът изисква предварителна обработка със специален препарат.


10. Винтидж паркет

настилки в кухнята

Дъските от орехова дървесина са обработени така, че да се подчертае естествената им текстура. Добавеното полугланцово покритие в шоколадово пък прави настилката ефектна по един деликатен и ненатрапчив начин. Своеобразният винтидж стил на тази подова облицовка пресъздава в кухнята атмосферата на старинната европейска архитектура.


Източник: kitchenbathideas.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, кухни, настилка, кухненска настилка, подова настилка

още по темата

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg