фирми продукти
представяме
работа
 
17 идеи за декорация на кухненския под - част 2

Вижте няколко идеи за освежаване на пода в кухнята с боя – някои по-трудни, а други много лесни за осъществяване.

Част 1


9. Ярък цвят

кухненски подови настилки

Освен класическите неутрални нюанси, в кухнята могат да се внесат и няколко ярки цвята. Тук например върху пода е направен с боя неголям "килим" в червено, синьо и бяло – той не контрастира неприятно с интериора, но и е достатъчно ярък, за да сездаде интерес в кухнята. "Килимът" е позициониран под кухненския остров и е създаден директно върху оцветената дървена настилка.


10. Боя и шаблонна украса

кухненски подови настилки

Едно доста смело и нестандартно решение за кухнята в люляков цвят – тук като основен способ е използван неголям шаблон (или щампа), който създава интерес върху едноцветната подова настилка, боядисана предварително.


11. Ярък дизайн с бордюр

кухненски подови настилки

Боята може да освежи до неузнаваемост стария и изтъркан дървен под – тази настилка от чамова мека дървесина например изглежда чудесно в бананово жълто и кремаво, особено в съчетание с тесен бордюр в ярки нюанси.


12. Старинен ефект

кухненски подови настилки

Дървената настилка може да получи лек старинен ефект като се нанесе полупрозрачен оцветител за дърво, така че естествената шарка да прозира. Същият ефект може да се получи и с боя, смесена с гланц, за да се придаде по-лека покривност на пластовете.


13. Топъл цвят дюс

кухненски подови настилки

Наситените цветове и специфичната декорация върху шкафовете придават на помещението един старинен австрийски стил. Не само мебелировката и декорацията, но и подът са решени в наситен нюанс, с лек гланцов слой отгоре.


14. Големи двуцветни карета

кухненски подови настилки

Подът, разделен на големи ромбове в два нюанса на кафявото, прави кухнята да изглежда по-голяма. Боята е "запечатана" с два слоя полиуретан за повече издръжливост и блясък.


15. Разнородни ленти

кухненски подови настилки

Едно нестандартно решение на базата на цветни ленти – цветовата схема е продължена и върху пода чрез няколко групи ленти с различна ширина и цвят. Боята е подбрана и нанесена така, че отдолу да не прозира текстурата на дървото


16. Класически ромбове в бледи цветове

кухненски подови настилки

Ромбовете в два бледи нюанса на сиво-зелен латекс продължават цветовата схема на цялото помещение и допълват останалата част от интериора. Така се създава едно усещане за свежест и въздушност, което обгръща цялата кухня. Подът е обработен и с един "запечатващ" пласт прозрачен лак за настилки.

Този тип декорация води началото си още от 17-ти век, когато аристокрацията оформя подовете в домовете си по този начин чрез дървени дъски, а хората от средната класа имитират тази идея с помощта на боя.


17. Нов живот за линолеума

кухненски подови настилки

Старият едноцветен линолеум може да бъде освежен само с помощта на боя избран шаблон. Добре е да се подберат ненатрапчиви неутрални нюанси, не много различни един от друг, за да не се получи неприятен контраст. Подът може да се обработи с един или няколко пласта базова боя, отгоре се нанася по-тъмният нюанс на шаблона, а накрая декорацията се "запечатва" с полиуретан за настилки.


Източник: remodelingcenter.com28 септември 2010 14:26 | 17 идеи за декорация на кухненския под - част 2
От: Вивиана
Прекрасни решения, фантастични!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
кухни, декорация, настилки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg