фирми продукти
представяме
работа
 
10 лесни идеи за малки помещения

Ограниченото пространство на помещенията у дома е истинско предизвикателство за обзавеждане – дизайнът трябва да е едновременно стилен и практичен, а потенциалът на помещенията трябва да се използва максимално. Вижте няколко лесни идеи за интериора у дома, в няколко различни помещения.

Вижте още: 15 хитри идеи за малките помещения


1. Многофункционален кухненски остров


 10 лесни идеи за малки помещения

Много компактен и стилен, този кухненски остров играе няколко роли в помещението – той предоставя допълнителна работна площ върху плота си, а едновременно с това предлага допълнително място за съхранение на вещите. Вградените рафтове и кухненски шкафчета не заемат излишно място и събират всички продукти и аксесоари, необходими по време на приготвянето на храната. Стилният и изчистен дизайн на кухненския остров пък го превръща в ненатрапчив акцент в интериора.


2. Хитро килерче под стълбите


 10 лесни идеи за малки помещения

Ако конструкцията на сградата и на стълбището го позволява, можете да превърнете иначе неизползваното пространство под стъпалата в компактно килерче. В задната или в страничната част на стълбището (и с изпълнение само от специалист), малкото помещение може да събере голям шкаф за обувки, кош за пране и дори малка закачалка за връхните дрехи.


3. Хитри кухненски шкафове


 10 лесни идеи за малки помещения

За труднодостъпните места на кухнята са създадени специални тесни, но дълбоки рафтчета – чекмеджета. Те се издърпват напред чрез колелца или метални релси, и побират немалка част от аксесоарите в кухнята. Най-голямото предимство на този вид шкафчета е фактът, че те оползотворяват пространството в задната част на шкафа (особено в ъглите), което иначе остава неизползвано.


4. Функционална полица в банята


 10 лесни идеи за малки помещения

В малката баня не можете да си позволите лукса да прахосвате свободното пространство. Затова то трябва да се оползотворява внимателно – вместо голям шкаф за баня например, достатъчно е да поставите малко шкафче с вградена мивка. Допълнителното място може да бъде създадено чрез не много широка лавица върху стената, която се явява продължение на плота на шкафа за баня. Тук можете да поставяте тоалетните си принадлежности и аксесоари, в допълнение към мястото за съхранение вътре в шкафчето.


5. Вградени рафтчета


 10 лесни идеи за малки помещения

Използвайте потенциала дори на най-странните архитектурни решения – така например, можете да се възползвате от издадените напред части от стената и нишите между мебелите, като ги превърнете в своеобразен шкаф за вещите. Ако конструкцията на стената го позволява, можете да оформите вградени рафтове или да монтирате рафтчетата между две стени (в нишите). Тук например така оформените рафтове и шкаф в банята са особено подходящи за хавлиите и тоалетните принадлежности, тъй като те са с лесен достъп до ваната.


6. Красиви шкафчета за баня

 10 лесни идеи за малки помещения

Освен практична, тази система от шкафчета за баня е и много красива. Тя се състои от няколко сектора с различна форма – дървени кубчета с или без вратичка, подредени стъпаловидно. Монтирани директно върху стената или вградени в панела на ваната, те са не само леснодостъпни, но и гъвкави по отношение на съхранението на вещите – те могат да се поставят вътре в шкафовете, на рафтчетата или пък отгоре върху дървените кубчета.


7. Място във височина

 10 лесни идеи за малки помещения

Използвайте всеки сантиметър от помещението – било то банята или пък кухнята. За целта не трябва да пренебрегвате пространството в горната част на помещенията. Възползвайте се от техния потенциал като монтирате високи шкафчета, достигащи до тавана – дори те да са сравнително тесни, ще Ви предоставят допълнително свободно място за вещите. Тук например в ъгъла на банята е монтиран двустранен шкаф с рафтове, който запълва пространството между плота и ъгловия таван.


8. Хитра система за детската стая

 10 лесни идеи за малки помещения

Детската стая предлага почти неограничени възможности за обзавеждане по отношение на мястото за съхранение на вещите. Тук можете да поставите стабилни стенни рафтове, ъглови шкафчета и всякакъв вид модули. Възползвайте се и от потенциала на мебелите в помещението – тук например вградената пейка под прозореца е превърната в шкафче, като е използвано пространството под седалката. Ядрото на мебела, което в противен случай остава неизползвано, е разделено на сектори, в които е поставена по една плетена кошничка, в която да се съхраняват дрехи, книги, играчки и прочее.


9. Малък кът за прането


 10 лесни идеи за малки помещения

Ако не разполагате със сушилня или тераса, можете да отделите едно кътче в дома си, за да оформите компактен сектор за сушене на прането. За целта е необходимо да монтирате една или повече сгъваеми системи с дървени прътове, които се прибират към стената, когато не се използват (вижте повече за този тип проект тук). Така те не заемат излишно място в помещението и могат да се използват само при необходимост, като се издърпат надолу. Добре е да монтирате системите близо до прозорец, за да не се натрупва влагата от прането вътре в дома.


10. Компактно антре

 10 лесни идеи за малки помещения

За да бъде практично и компактно, антрето може да се състои само от малка пейка с шкафче за обувките и неголяма закачалка, монтирана на стената. Така полученият кът заема много малко място и може да се постави зад вратата, стига там да има достатъчно пространство. Проектът за пейката можете да видите тук.







20 юли 2010 16:18 | малък кът за пране
От: Михалева
страхотна идея, браво!!
14 юли 2010 12:24 | Страхотно!!!
От: Снежана
№9 - къта за прането ме омая:))))
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
малки помещения, интериор, обзавеждане, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg