фирми продукти
представяме
работа
 
Лесно решение за антрето

Ако нямате много място в антрето си или то представлява само част от коридора, нужно е да съчетаете обзавеждането така, че да компенсира липсата на пространство. За целта ние Ви предлагаме лесен проект, с който не само ще обзаведете бързо и лесно антрето си, но и ще използвате повторно материали, които иначе бихте изхвърлили. Вижте и самия проект:

шкаф за антре

За направата на шкафчето-пейка можете да използвате стар кухненски шкаф или подобна мебел – обърнат настрани (откъм дългата, вместо откъм късата страна), шкафът се превръща в пейка, без да се налага да сменяте пантите или да поставяте нова вратичка.


Какво Ви е необходимо:

* стар кухненски шкаф
* шкурка
* латексова боя в бяло (или друг цвят)
* полиуретанов лак
* четки за боя
* малка метална верига
* винтове за дърво и отвертка
* декоративна дръжка за вратичката (може да замените старата дръжка на шкафа с дълга такава, за да Ви е по-лесно отварянето на вратата)
* парче дунапрен (за седалката)
* парче плат за тапицерия на седалката м(в желаните цветове и десени)


Инструкции:

1. Леко обработете повърхността на шкафа с шкурка, за да премахнете остатъците от старата боя. Избършете с влажна кърпа и оставете да изсъхне. Нанесете слой латекс и оставете да изсъхне. Отгоре нанесете два слоя лак и оставете да изсъхне добре. Лакът ще запечата боята и ще направи мебела по-лесен за почистване и поддръжка.

шкаф за антре

2. Изберете метална верижка дължина, достатъчна да завържи вратата отворена, но и не толкова дълга, че вратичката да пада на пода. Захванете единия й край откъм вътрешната страна на шкафа с винтове, а другия монтирайте към вратата на шкафа.

3. Ако желаете можете да смените старата дръжка на шкафа с нова. Върху шкафчето-пейка поставете възглавничка за сядане – направете я като изрежете парче дунапрен с размера на седалката и го облечете с плат (тапицерията захванете откъм долната страна на възглавницата с тапицерски телбод).


Източник: diyideas.com







Няма коментари


ключови думи
антре, шкаф, пейка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg