фирми продукти
представяме
работа
 
10 лесни и евтини идеи за завесите

Вижте няколко бързи и ефектни идеи за декорация на прозорците, които ще Ви спестят усилия и пари, а едновременно с това ще направят интериора по-стилен и цветен.


1. Лесни панели от плат

дизайн

Лесни за поставяне и регулация, тези панели пасват на всеки прозорец. Измерете вътрешната част на прозореца и срежете парче плат със същите размери, като добавите 2-3 см. толеранс за шева. Вие избирате вида на плата, цветовете, както и височината на завесата. Платът се окачва на корниз или на монтирано в горната част на прозореца въженце, а прихващането става чрез широка панделка в координиращи цветове, преметната през корниза.


2. Частични завеси от кухненски кърпи

дизайн дизайн

За да запазите уединение, но едновременно с това да позволите на естествената слънчева светлина да навлиза в помещението, изберете частични завеси, които се поставят върху корниз, монтиран на половината на прозореца. Завесите можете да направите и от цветни кухненски кърпи, които сте окачили на халки или с клипсове.


3. Двуредни завеси микс

дизайн

Защо да се задоволявате с едноцветни завеси, след като можете да имате такива, съчетаващи няколко вида тъкан. Завесите са направени от пришити едно към друго парчета плат, като страничните части са от по-плътна тъкан в зелено, а средната – от полупрозрачна бяла материя.


4. Завеси с детайли

дизайн

Омекотете дизайна на прозорците с тези малки, но много стилни частични завеси. Те са направени от парчета плат в свеж цитрусов нюанс, по ръбовете на които са зашити малки пискюлчета – детайл, който създава интересен акцент. Така получените завеси са захванати към ниския корниз посредством клипсове с халки.


5. Лесни ролетни щори

дизайн дизайн

Лесни, красиви и функционални – тези щори  са монтирани за рамката на прозореца и се захващат на желаната височина с цветни панделки, преметнати наполовина през горната им част.


6. Луксозни частични завеси

дизайн

Захванете една към друга няколко луксозни кърпи с декорация, като използвате обикновени нитове за джинси, поставени на няколко сантиметра един от друг. В горната част на завесата поставете няколко големи метални втулки, през които да прокарате лоста на корниза. Окачете на желаната височина и надиплете равномерно.


7. Лесна "плетена" завеса


дизайн

Ефектна и многоцветна, тази "плетена" завеса съчетава няколко парчета плат. Направата й е лесна, а окачването става чрез клипсове с халки.


8. Завеса от парчета плат

дизайн

Ако сте събрали цял куп парчета от различни платове, останали Ви от други проекти, използвайте ги, за да направите ефектна частична завеса. Нарежете парчетата на еднакви квадрати и ги пришийте един към друг, като в горната част направите подгъв за корниза. В долната част на завесата пришийте декорация от лента зиг-заг.


9. Завеса с панделка

дизайн

Обикновената завеса от правоъгълен панел плат, може да бъде красиво прихваната по средата на прозореца с панделка. По-интересен ефект ще постигнете, ако вместо стандартен корниз, монтирате няколко захватки на стената над прозореца, за които да захванете завесата.


10. Царствен балдахин

дизайн

Тук луксозната завеса с волан е допълнена с елегантен балдахин над прозореца, създаден от надиплен плат. За да се постигне по-голяма визуална хармония, двата детайла са направени от тъкан в еднакъв цвят.


Източник: bhg.com







23 март 2011 16:01 | отговор за римските щори
От: Мария Стоянова
Начинът на изпълнение е много лесен. Справих се без проблеми. Значи всеки с моите "шивашки умения" ще се справи бързо и лесно. Внесоха невероятна атмосфера и уют в дома ми. Препоръчвам ги на всички, най-вече на тези, които живеят в малки апартаменти.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
завеси, кухни, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg