фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектна "плетена" завеса

Вижте един лесен и бърз проект за направата на ефектни завеси за интериора. Вие можете да изберете вида на използваната материя, както и цветовете, които да съчетаете в завесата.

завеси


Необходими материали:

*  2-3 метра от избрания плат (памук, кадифе и прочее) – тук е използван микрофибърен плат в шоколадово
* Бяла принтерна хартия
* Ножици и макетно ножче
* Креда за плат (тебешир)
* Нивелир
* Лепило за запечатване на шевове
* 1- 1.5 м. от избрания плат в различен от основния цвят – тук са използвани по около метър от микрофибърен плат в 2 цвята (синьо и зелено)
* Лепило за тъкани

завеси
Лепило за запечатване на шевове.


Инструкции:

1. Започнете със срязването на 2 панела  от кафявия плат – с размери 180 х 60 см. (по Ваше желание и в зависимост от прозорците и желаната дължина на завесите, тези размери могат да се променят).

2. Поставете така получените панели с лицевата страна надолу върху подходяща повърхност. Така ще можете да започнете работата откъм гърба на плата.

3. Срежете 11 парчета хартия – с размери 12 х 25 см. Тези размери показват как ще изглежда предната част на готовата завеса (цветните "блокчета"). Поставете парчетата върху гъба на плата.

4. С помощта на кредата направете фина линия до горния и долния ръб на всяко парче хартия, така че да отбележите границите им върху материята. Линията трябва да е с ширината на десена – 12 см.

5. Нанесете много тънка линия от лепилото за запечатване на шевове по дължината на всяка линия от креда, използвайки възможно най-малко количество от течността. Така ще запечатате ръбовете, за да намалите риска от разръфване на плата. Оставете панелите за няколко часа, докато лепилото изсъхне добре.

6. Поставете под панелите твърд картон и използвайте макетно ножче (или друг остър режещ инструмент), за да срежете внимателно разрезите в плата (за другите два цвята), използвайки за ориентир линиите от креда. За да направите отворите по-прецизно, докато режете плата използвайте нивелир.

7. Върху двете парчета плат – в синьо и в зелено, измерете и маркирайте ленти с ширина 12 см. (колкото е ширината на цепките в основния панел.

8. Нанесете по една тънка линия от лепилото за запечатване на ръбове по дължината на ръбове, които ще изрязвате и оставете да изсъхне добре.

9. Изрежете лентите и внимателно ги "вплетете" в основния панел (цветните панели трябва да преминат през горния разрез, над кафявия плат, а после и през долния разрез – под него и т.н.).

завеси

10. Направете подгъв с ширина 2.5- 3 см. в долната и горната част на панелите в кафяво. Притиснете с пръст подгъвите и ги залепете с лепило за тъкани. Ако е необходимо, поставете парче пластмаса върху така залепените ръбове и ги притиснете с няколко книги, докато лепилото изсъхне.

11. Използвайте лепилото за тъкани, за да залепите краищата на цветните ленти (откъм гърба на завесите). Накрая закачете готовите панели за корниза чрез халки с клипс за защипване.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
завеса, декорация, плетена завеса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg