фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартни декоративни възглавнички със силуети

Ако искате да добавите към интериорите си щипка индивидуалност и ненатрапчив акцент, пробвайте този лесен проект. С негова помощ ще можете да създадете красиви и стилни декоративни възглавнички с нестандартни силуети (вижте една подобна идея тук).

интериори

За направата на тези аксесоари можете да използвате готови  възглавнички, като поставите отгоре им само новата калъфка с декорация. Можете също да си направите изцяло нова възглавничка, като поставите в калъфката пълнеж.

интериори
Тази красива и функционална пейка до прозореца, покрита с декоративни възглавнички, е чудесно място за почивка, четене или разговори. Под седалката й пък има достатъчно място за поставяне и съхранение на вещите.


Необходими материали:

* картон или хартия
* избрана материя в кремаво и шоколадово
* бяла милиметрова хартия
* моливче
* разтопяема залепваща материя за апликации (с хартиен гръб) – двустранно залепваща тъкан, която се обработва с ютия, за да слепи една към друга основата и апликациите (fusible web)
* филцова материя в кафяво
* форма за възглавница или пълнеж (полиестер, вълна, памук)

интериори
Разтопяема залепваща материя за апликации.


Инструкции:

1. Срежете от картона кръг с диаметър 35- 40 см. и го използвайте като шаблон, за да изрежете същия кръг и от избраната материя в кремаво (той ще е за предната част на декоративната възглавничка). Прегънете картонения кръг наполовина и го използвайте, за да срежете два полукръга от материята в кафяво, добавяйки върху правия ръб по 1-2 см. толеранс за шева (те ще са за гърбовата страна на декоративната възглавничка).

2. В зависимост от дължината на обиколката на бъдещата декоративна възглавничка, срежете от кафявия филц лента с дължина 5 см. по-голяма от тази на периметъра.

3. Направете снимка в профил на Вас или някой от семейството, или пък вземете вече направена такава. Качете снимката на компютъра си и я направете в желаната големина (за да пасне на размерите на декоративната възглавничка). Пуснете снимката на принтер и отрежете профила по очертанията, за да го ползвате за шаблон. Ако желаете, можете да използвате готовия силует, даден по-долу.

интериори

4. Поставете разтопяемата залепваща материя за апликации с хартиения гръб нагоре и очертайте силуета върху хартията с молив, като използвате шаблона. Не забравяйте, че образът ще излезе огледален, затова преценете предварително как да разположите хартиения шаблон. Изрежете силуета по очертанията и залепете разтопяемата залепваща материя за гърба на достатъчно голямо парче от филца, следвайки инструкциите на производителя (без да махате хартиения гръб). Изрежете филца по ръбовете на разтопяемата материя.

5. Махнете хартиения гръб на разтопяемата материя за апликации, поставете филцовия силует в центъра на предната част на възглавницата (кръгчето от кремава материя) и го залепете на място, следвайки инструкциите на производителя.

6. Захванете единия край на страничната лента кафяв филц (около 2 см. от ширината й) към лицевата страна на предницата на възглавницата (кремавата тъкан) и застопорете с карфици – двете тъкани трябва да са с лицевите страни една към друга. Другият край на филцовата лента ще припокрие началото й. Като оставите 2 см. толеранс за шева, пришийте страничната лента към предницата.

7. Пришийте една към друга двете части от гърба на декоративната възглавничка (двата полукръга от кафява материя; с лицевата страна една към друга), като оставите отвор с дължина 20-ина сантиметра. Ако искате, можете да оставите по-голям отвор, към който да пришиете предварително цип. Пришийте гърба към другия край на страничната филцова лента и обърнете наопаки така получената калъфка. Поставете формата за възглавница или пълнежа през оставения отвор и го зашийте на ръка (или затворете ципа).


Източник: diyideas.com







Няма коментари


ключови думи
декоративни възглавници, интериори, мебели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg