фирми продукти
представяме
работа
 
Интересна семейна декорация

Интересен проект, който не само ще украси стените в дома Ви, но и ще Ви достави истинско удоволствие. Вижте как бързо и лесно можете да създадете семейни "портрети" за декорация на интериора с помощта на няколко парчета дърво.

дърво

На пръв поглед изглежда сякаш парчетата дърво са с изрязано ядро под различна форма. Истината обаче е, че силуетите са създадени по много по-лесен начин – с помощта на хартия. Освен човешки силуети, можете да използвате и такива на животни, цветя или всякакви други предмети според Вашия собствен вкус.

дърво


Необходими материали:

# напречно срязани парчета дърво, заедно с кората (под формата на "филийки" с избрана от Вас дебелина) – тук са използвани парчета от кедър
# шкурка
# снимки на членове на семейството, животни и прочее (в профил)
# картон или плътна хартия
# ножици и молив
# лак за дърво или лепило – тук е използвано специално лепило за пъзели, което се нанася върху предната част на картинката, запечатвайки я върху повърхността


Инструкции:

1. Обработете парчетата дърво с шкурка, за да изгладите повърхността им. Ако желаете да промените цвета на дървесината, предварително нанесете оцветител за дърво и оставете да изсъхне добре.

2. Изберете желаните снимки (или направете такива в профил), сканирайте ги на компютъра (ако са в цифров вид ги прехвърлете) и обработете образите, за да получите силуети – силуетите принтирайте директно върху хартията или ги използвайте като шаблон. Друг вариант е да изрежете снимките по контурите и да ги използвате като шаблон върху картона, очертавайки фигурата с молив. Който и вариант да изберете, накрая изрежете от картона или плътната хартия силуетите, които ще използвате.

Забележка: Добре е цветът на хартията да бъде като този на стените, за да се създаде илюзията, че силуетите са изрязани върху вътрешността на дървесината. За целта можете да използвате директно цветен картон/ хартия, да оцветите допълнително използвания материал след изрязването или оцветяването на извършите при обработката на компютър (ще се наложи да пуснете силуетите на цветен принтер). На компютъра можете също да направите образите по-малки или по-големи.

3. Поставете силуета в средата на парчето дърво и нанесете отгоре слой лак или прозрачно лепило за пъзели.


Източник: designspongeonline.comНяма коментари


ключови думи
аксесоари, интериори, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg