фирми продукти
представяме
работа
 
Красива украса за стената с ботанически мотиви

Ако сте любители на природата и същевременно обичате да превръщате обикновените неща в украса за дома си, този проект вероятно ще Ви допадне. С негова помощ можете да превърнете непотребната рамка за прозорец в истинско произведение на изкуството, като използвате евтина ботаническа декорация в избрани от Вас мотиви.

ботаническа стенна украса


За проекта ще са Ви необходими:

* дървена рамка за прозорец – тип решетка
* бяла (или друг цвят) боя за дърво + четка за боя
* ботанически изображения


Необходимите ботанически изображения можете да ги вземете от стар ботанически атлас (или друга книга с подходящи изображения). Ако не искате да похабявате книга, можете да копирате/ сканирате изображението от атласа и да го пуснете на цветен принтер. Ако пък искате да имате по-голям избор, можете намерите красиви изображения в интернет и да ги пуснете на цветен принтер. Можете да създадете празнично коледно настроение като изберете изображения на традиционни коледни растения – иглолистни дървета, коледна звезда, имел и прочее. Вижте тук сканирани изображения от ботанически атлас, които можете да използвате.

ботаническа стенна украса


Инструкции:

1. Изберете желаните от Вас изображения и ги откъснете от книгата. Ако ще използвате изображение от интернет, свалете го на компютъра си и го обработете с подходяща програма, за да го оформите и оразмерите по свое желание.

2. За прозоречна рамка, подобна на тази на снимката, са Ви необходими 9 снимки с размери 28 х 43 см. - измерете секторите на рамката, която ще използвате, за да оформите изображенията по-акуратно като размери.

3. Боядисайте предварително рамката в желания цвят боя и я оставете да изсъхне добре.

4. Залепете всяко изображение към отделен сектор, като прикрепвате листа хартия откъм гърбовата страна на рамката. Друг вариант е да срежете тънка плоскост от шперплат или картон с размерите на цялата рамка, да залепите изображенията за нея и да я захванете към рамката с лепило или малки пирончета. Ако дадено изображение Ви омръзне, можете да залепите върху него ново, като предварително го изрежете в точните размери.

5. Монтирайте в горната част на рамката кукичка за картини и я закачете на желаното място върху стената.


Източник: craftynest.com







Няма коментари


ключови думи
ботанически мотиви, декорация за стената, рамка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg