фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи проекти за интериора: Стилна ботаническа украса за стената

botanicalprintsПридайте на дома си допълнителна доза стил с помощта на тези едноцветни ботанически щампи. Те напомнят поставени в рамка картини, но всъщност са направени директно върху стената. Тъй като за направата им са използвани стилизирани щампи с изчистени линии и едноцветна боя, тези декоративни мотиви са дискретни и се вписват добре във всеки един интериор.

Необходими инструменти и материали:

• самозалепваща се лента
• линийка
• латексова боя
• четки за боя
• шаблони с растителни мотиви (готови или направени от Вас) – с размери 15 х 20 см.
• лепило за шаблони под формата на спрей
• акрилна боя за шаблони
• четка за шаблони
• 9 бр. дървени рамки за картини, боядисани в избрания от Вас цвят (съобразен с цвета на стената) и с размери 20 х 26 см. (без стъкло) – можете да ги закупите готови или да ги направите сами; ако щампите Ви са с различен от зададения размер, можете да смените размера на рамките в съответната пропорция
• стопяемо лепило или довършителни пирони

Инструкции
:

1. Започнете проекта върху стена, която сте боядисали наскоро. Изберете местоположението на щампите и поставете самозалепващата лента така, че да образува 9 еднакви правоъгълника (20 х 26 см.), разположени на равни разстояния един от друг.

2. Запълнете пространството в правоъгълниците с цвят, различен от този на стената, но съчетаващ се с него – най-добре е този цвят да бъде светъл. Нанесете два слоя от латекса, като изчаквате всеки слой да изсъхне добре – самозалепващата се лента ще предотврати излизането на боята извън границите на кутийките.

3. Поставете първия шаблон в центъра на първия правоъгълник и го застопорете върху стената с помощта на спрей-лепилото.

4. Запълнете щампата с акрилна боя в избрания цвят – добре е цветът да контрастира с фона, за да се отличават щампите. Добре е при нанасянето на боята да използвате специална боя за шаблони, тъй като тя е по-гъста от обикновената и не се стича при нанасяне.

5. Изчакайте боята да позасъхне и махнете шаблона още докато е по-скоро влажна. Повторете цялата процедура и с останалите правоъгълници, като е добре за всеки от тях да използвате различен мотив. Накрая оставете всички щампи да изсъхнат напълно.

6. Монтирайте рамките върху стената с помощта на стопяемо лепило или довършителни пирони.

Източник: diyideas.comНяма коментари


ключови думи
стена, украса, щампи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg