фирми продукти
представяме
работа
 
Красиви подноси от... вази

Вече Ви представихме един проект, с чиято помощ да си направите красив триетажен поднос от подръчни материали. Сега можете да видите един подобен проект, който обаче дава повече възможности за импровизация. Най-голямото предимство на този тип домашно направени аксесоари обаче е в това, че можете да ги направите по свой вкус, като едновременно с това въведете в употреба неща, които иначе бихте изхвърлили. Да не говорим за разнообразието от идеи, които можете да изпълните, създавайки красиви поставки за сладки, кексове и торти, или пък за декорация.

подноси


Необходими материали (примерни):

* чиния за сервиране (стъклена или керамична)
* ваза, свещник, купичка върху краче и прочее подходящи за целта (по форма и размери) аксесоари
* лепило (епоксидно)
* дървени клечки (например такива от сладолед)
* картонена чиния
* парцалче
* лакочистител

подноси


Инструкции:

1.Почистете и подсушете всички части на подносите. Намерете центъра на чинията и отбележете мястото. Пригответе сместа за епоксидното лепило според инструкциите на производителя и нанесете тънък слой в горната част на базата (с помощта на дървена клечка). Не пипайте лепилото с голи ръце – най-добре при нанасянето поставете ръкавици.

2. Обърнете базата наобратно и я поставете в отбелязания център на чинията, от долната й страна. Работете бързо, но и внимателно, тъй като епоксидното лепило съхне бързо. Докато лепилото е все още неизсъхнало, отстранете остатъците встрани с помощта на хартиена салфетка и лакочистител.

подноси

3. Поставете върху така поставените два съда една или няколко тежки книги, за да ги придържате един към друг, докато лепилото изсъхне напълно (поне 12 часа). Ако желаете, можете допълнително да декорирате аксесоарите (преди или след направата им) с помощта на бои за стъкло/ керамика. Така получените поставки не могат да се мият в миялна машина, а само на ръка.

подноси


Източник: craftynest.com







2 август 2010 13:52 | книжки
От: ХП фен
Книгите ми харесват! И аз ги имам ;)
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
вази, подноси, маси

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg