фирми продукти
представяме
работа
 
Красив триетажен поднос за сладки

Направете си сами този красив и ефектен триетажен поднос, с който да впечатлите гостите  си. За целта са Ви нужни само 3 отделни стъклени чинии с различни размери, малко боя и вдъхновение.

аксесоар


Необходими материали:
*  стъклени чинии с диаметър 15, 20 и 25 см. (ако желаете можете да използвате и чинии от непрозрачно стъкло или порцелан)
* прозрачна хартия за копиране
* молив
* ножици
* черен маркер
* самозалепваща се лента
* боя за стъкло (или боя за порцелан, ако сте избрали порцеланови чинии) в няколко цвята – тъмнозелено, жълто и перлено бяло
* плоска четка за боя с ширина 2- 3 см.
* стъклени (или керамични) свещници с подходяща форма и височина 8 и 12 см.
* лепило E-6000 (или друго безвредно лепило, подходящо за целта)


Инструкции:

1. Очертайте всяка чиния върху хартията за копиране, като отбележите ширината на външния им ръб (там, където ще направите декорацията). Изрежете формата на ръба и я поставете от долната страна на всяка чиния, като нагодите допълнително. Накрая отстранете формата.

2. Очертайте декорацията с цветя (Виж схемата по-долу) върху изрязаните форми от хартията за копиране (формите, които направихте спрямо ръбовете на всяка чиния). Поставете формата, която сте свалили от най-малката чиния, върху декорацията и трасирайте мотива по целия периметър (мотивът ще се повтори 4 пъти). По същия начин и върху останалите две по-големи чинии, като нагодите разстоянието между отделните мотиви или като удължите всеки отделен мотив. Ако се налага потъмнете чертите от молива с маркера.

аксесоар

3. Залепете хартията с така направената декорация от долната част на всяка чиния с помощта на самозалепваща се лента. Боядисайте стеблата и листата в тъмнозелено, тичинките – в жълто, а венчелистчетата – в перлено бяло. Накрая оставете боята да изсъхне добре.

аксесоар

4. С помощта на влажна четка за боя нанесете жълта боя върху цялата повърхност на двата свещника. Оставете боята да изсъхне.

аксесоар

5. Изпечете всички елементи, следвайки стриктно инструкциите на производителя на боята за стъкло. Накрая оставете елементите да изстинат добре.

6. Използвайте лепилото, за да залепите чиниите към свещниците и да оформите крайният триетажен вид на подноса. Следвайки стриктно инструкциите на производителя, започнете с най-малката чиния, която се намира най-отгоре, продължавайки внимателно надолу. Оставете лепилото да изсъхне добре за поне 3 денонощия.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
поднос, кухня, поднос за сладки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg