фирми продукти
представяме
работа
 
9 идеи за освежаване на лампите

Превърнете стандартните и едноцветни настолни лампи в красива декорация – за целта не са Ви необходими много средства, а само подръчни материали и малко въображение. Вижте няколко креативни идеи в тази насока:


1. Хартиена мозайка

лампи

Създайте имитация на мозайка от счупени керамични парчета, без да се налага да губите излишно време и пари. Изрежете от декоративна хартия квадрати или правоъгълници, подредете ги върху основата на лампата и ги залепете на място с лепило за декупаж.


2. Релефни стикери

лампи

За да освежите бързо и евтино основата на старата лампа, изберете интересни релефни стикери, които да залепите в желания мотив. Тук например са използвани 3 самозалепващи се декоративни цветя, а стеблата им са оформени от няколко самозалепващи се изкуствени камъчета. За да подсилите устойчивостта, нанесете предварително върху основата слой лепило.


3. Флорална маска

лампи

Освен шаблоните, за декорация се използват и т.нар. маски. Маските представляват точно обратното на шаблона – те се правят от гъвкава пластмаса (плексиглас) и се поставят върху мястото, които трябва да представлява шарката, а местата отстрани се оцветяват. Изберете желаната маска и я поставете върху основата на лампата – захванете я и оцветете цялата основа със спрей – боя. Махнете използваната маска веднага след напръскването, без да изчаквате боята да изсъхне – отдолу ще откриете желания орнамент.


4. Принтирани букви

лампи   лампи

Обработете на компютъра си и пуснете на принтера буквите от думата, която искате да изпишете върху абажура на лампата. Изрежете буквите и ги залепете на местата им. Друг вариант е да прехвърлите шаблоните върху декоративна хартия или още по-лесно – пуснете на принтера директно хартия със самозалепваща се повърхност.


5. Цветни завъртулки

лампи   лампи

Тази семпла декорация можете да направите, като изберете два или повече контрастни цвята. Отбележете леко с молив върху повърхността на абажура завъртулките, като е добре те да се припокриват на места. Ако материята на абажура позволява, пробийте с шило по очертаните линии дупки на разстояние 5-6 мм една от друга. Използвайте конци за бродерия, за да ги прокарате през дупките и да оформите декорацията. Ако не можете да пробиете абажура, можете да направите от конците хлабави верижки на една кукичка и да ги залепите по очертанията.


6. Облицовка с декоративна хартия

лампи   лампи

Облепете абажура с декоративна хартия и добавете в двата му края по една красива лента – в горния и в долния му край.


7. Цветна декорация

лампи   лампи

Красивите цветчета от хартия или плат са чудесно решение за лесна и евтина декорация. Залепете със силикон цветчетата на няколко места върху абажура на лампата, като захванете само центъра на всяко от тях, така че да се получи интересен триизмерен ефект.


8. Зиг-заг лента

лампи   лампи

Освежете едноцветните абажури бързо и лесно – с помощта на цветна сатенена лента. Краищата на лентата по горния и долния ръб на абажура залепете с топъл силикон. Разстоянието между два съседни края ще получите, като измерите обиколката на абажура и разделите на желания брой мотиви.


9. Филцова декорация

лампи   лампи

Един интересен, макар и по-сложен начин за декорация е с помощта на предварително оформен мотив от филц. Този тук например е лазерно оформен, така че са изрязани и най-малките детайли. Можете обаче да използвате и по-семпли декорации от филц, които да изрежете и сами от тънък филцов лист, и да залепите около абажура.


Вижте още няколко идеи за декорация на абажурите тук.


Източник: bhg.com







29 декември 2009 17:57 | super
От: nik
neveroqtni idei! BRAVO!!!!
19 октомври 2009 22:31 | Уауууу
От: Муши
А тези красоти дали могат да се намерят в БГ някъдее.... Прекрасни са
19 октомври 2009 14:41 | Страхотно!
От: tevion
За пореден път представяте много добри идеи !
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
лампи, декорация, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg