фирми продукти
представяме
работа
 
9 бързи идеи за декорация на абажурите

Скучните и еднообразни абажури на настолните лампи могат да бъдат освежени бързо и лесно – достатъчно е да имате само подръчни средства, желание и въображение. Вижте няколко идеи, които да Ви вдъхновят:


1. Хартиена декорация

абажури

Страхотно цветно решение за скучния абажур, направено с помощта на хартиени изрезки. Абажурът е предварително напръскан със спрей-боя в шоколадов нюанс, а върху нея са залепени красиви хартиени мотиви. За да се завърши ефектът, мотивите са подрязани по ръбовете на абажура, където е добавена и деликатен кант от тънка панделка.


2. Декорация с тапет

абажури

Добре подбраният тапет може да освежи неочаквано бързо абажурите – залепен върху съществуващата повърхност, този деликатен мотив придава чар и уют в интериора. Тапетът е отрязан спрямо размерите на абажура, като е оставен толеранс по ръбовете, който впоследствие се подгъва.


3.  Декорация с плат

абажури

Тази лампа е освежена изцяло – основата й е пребоядисана в деликатни нюанси, а абажурът й е преобразен с помощта на луксозен плат. Интересното при тази декорация е, че тя може да се сменя лесно при желание, като върху абажура се постави подобен калъф, но в други цветове.


4. Разпръснати цветя

абажури

Тази деликатна и почти незабележима декорация е подходяща за всеки интериор. Цветчетата са залепени на няколко места върху абажура, сякаш са разпръснати безцелно върху повърхността. В центъра на всяко цветче е залепено малко мънисто в координиран цвят.


5. Пищна декорация

абажури

Красива и разноцветна декорация, направена с помощта на платнени декоративни елементи. Те придават на абажура повече текстура и цвят, съчетани с деликатния кант в ярко син нюанс.


6. Разкошен кант

абажури

Дори най-скучният абажур ще се превърне в произведение на изкуството с помощта на добре подбран кант. Тук например кантът е направен от красива носна кърпичка в шоколадово, синьо-зелено и кремаво.


7. Кант с мъниста

абажури

Декорацията тук е направена от няколко разноцветни ленти плат, към които предварително са пришити на равни разстояния цветни мъниста. Поставени една под друга, така че да се препокрият частично, лентите образуват красив, но деликатен кант за този едноцветен и скучен абажур.


8. Самозалепващи с декорации

абажури

Най-лесната декорация е с помощта на готови самозалепващи се декорации – както например тези семпли, но красиви цветчета, с които е декорирана лампата. Декорациите са поставени само по долния ръб на абажура, за да се създаде един елегантен и ненатрапчив дизайн.


9. Обшивка от цветя

абажури

Малко по-нестандартна и смела декорация – както заради ярките цветове, така и заради разнообразието на форми. Така декорираната лампа е особено подходяща за детската стая, където няма да стои странно на фона на останалото обзавеждане.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
декорация, абажури, лампи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg