фирми продукти
представяме
работа
 
12 хитри идеи за банята

Независимо от големината на помещението, банята винаги има нужда от допълнително място за поставяне на вещите и аксесоарите. Ние Ви предлагаме няколко решения на най-често срещаните проблеми в обзавеждането на банята.


1. От вътрешната страна

баня

Проблем: Имате много вещи, а малко място.
Решение: Вратата на банята е място, което често стои неизползвано. Възползвайте се от него, като монтирате няколко закачалки и дори малки контейнерчета за вещите в долната част на вратата. Ако имате желание, можете дори да боядисате повърхността й със специална магнитна боя, за да закрепвате към нея без усилия малки железни кукички (на тях можете да закачате предмети, които не са твърде тежки).


2. Място върху стената

баня

Проблем: нямате достатъчно място върху пода, за да добавите още шкафове.
Решение: Възползвайте се от мястото върху стената. Дори едно-единствено рафтче, върху което са поставени плитки плетени кошнички, ще събере голяма част от хавлиените кърпи и аксесоарите за баня в помещението. Вижте тук как можете да си направите сами рафтче, подобно на това, показано на снимката.


3. По-малки мебели

баня

Проблем: Разполагате с ограничено място върху пода.
Решение: Изберете малки до средни по големина мебели, които са използват по-скоро вертикалното пространство в помещението. Всъщност по-високите мебели обикновено могат да съберат повече неща, отколкото по-ниските, дори когато те заемат повече място върху пода.


4. Място в ъгъла

баня

Проблем: Нямате достатъчно място в банята.
Решение: Използвайте пространството в ъглите на помещението – поставете там подходящи по дизайн рафтчета или шкафове (създадени специално за поставяне в ъгъла). Поставете върху рафтчетата различни аксесоари, които могат да играят ролята и на декоративни елементи.


5. Скрито място

баня

Проблем: Искате да поставите медицинско шкафче в банята си, но нямате място.
Решение: "Откраднете" свободно място от стената. В случая най-добрият вариант е да използвате частичната стена, която разделя помещението (ако имате такава), за да вградите в нея не много дълбока ниша с вратичка и няколко рафтчета. Така ще използвате място, което иначе се похабява, а едновременно с това банята ще изглежда по-прегледна и подредена.

баня

На същия принцип можете да използвате частичната стена в помещението, за да "изрежете" в нея няколко рафтчета. В тях можете да поставите например хавлиени кърпи, които ще играят ролята и на декоративни елементи.


6. Кутийки върху стената

баня

Проблем: Нямате място за ежедневните продукти и приспособления.
Решение: За да избегнете безпорядъка върху тоалетката, натрупвайки всичко върху нея, приберете част от вещите в малки шкафчета-кутийки, монтирани директно върху стената. Останалите вещи поставете в красиви кошнички, за да изглеждат те по-подредени.


7. "Тънки" решения

баня

Проблем: Нямате достатъчно място за закачане на хавлиените кърпи.
Решение: Монтирайте едно или повече тесни и високи чекмеджета с метални лостове в долната част на шкафовете в банята, върху които да закачате всякакъв вид кърпи и текстил. Когато се прибере навътре, чекмеджето не заема почти никакво място и едновременно с това  съдържанието му остава скрито от погледите.


8. Стабилно закачване

баня

Проблем: Около душа няма място за стандартни рафтчета или вградени ниши.
Решение: Поставете най-необходимите продукти и аксесоари за баня върху метални рафтчета и кошнички, стабилно монтирани върху стената. Показаните на снимката приспособления всъщност са направени за вещите в кухнята и са окачени върху предварително монтиран върху стената метален лост.


9. В стената

баня

Проблем: Монтираната директно в стената мивка спестява място, но няма къде да поставите вещите си.
Решение: Поради липса на тоалетно шкафче, можете да използвате мястото в стената – ако банята Ви е с подходяща архитектура (както на снимката) и имате възможност да пробивате стените в помещението, можете да вградите в стената няколко рафтчета – ниши, в които да прибирате вещите си. Те не заемат допълнително място, а едновременно с това изглеждат много красиво и прегледно.


10. Около ваната

баня

Проблем: Нямате място за аксесоарите за вана, така че те да са достъпни и прибрани.
Решение: Използвайте мястото около самата вана – инсталирайте около нея няколко дървени чекмеджета, отварящи се под ъгъл (подобни на показаните на снимката). Те не само заемат много малко място и скриват съдържанието си, но и събират учудващо много неща.


11. Максимална полза

баня

Проблем: Нямате място за шкафове върху пода или стената.
Решение: От полза отново ще Ви бъдат вградените в стената ниши, върху които да поставите рафтчета. Ако имате възможност да направите такава ниша до ваната или душа, всички продукти и приспособления ще Ви бъдат достъпни по всяко време. Ако се притеснявате, че можете да намокрите нещата върху рафтчетата, можете да поставите стъклена вратичка на нишата.


12. Свежи аксесоари за банята

баня

Проблем: Банята изглежда скучна и безлична.
Решение: Закупете един или повече комплекта аксесоари за баня от стъкло и хромиран метал, включващи например контейнери за памучни тампони и клечки за уши, сапуниери, държачи за тоалетна хартия и кърпи, и прочее. Те изглеждат ефектно и превръщат дори ежедневната грижа за тоалета в нещо специално и луксозно.


Източник: bhg.com




Добави коментар


22 декември 2010 02:23 | luks
От: polin
ne ni pokazvaite tezi luksozni bani...vidiali sme gi v luksoznite magazini..daite idei za panelni bani...ako moje izob6to...
15 юни 2010 14:25 | Хубави снимки!
От: Силвия
Страхотни бани - огромни, с естествена светлина. Явно са толкова големи, че дори да пуснеш душа, едва ли всичко ще се изпълни с пара и ще навлажни всичките тези вещи - кърпи, мебели, кутийки и т.н...... У дома е друго - стандартна баня с тоалетна, малко прозорче и малко вентилаторче, навсякъде е мокро и влажно, след като се изкъпеш.
19 юни 2009 15:39 | Невалидно заглавие
От: ime
Много готини идеи, но повечето са приложими само за места където няма хлебарки които да си навират нахалните носове навсякъде, и да осират пейзажа :)
16 юни 2009 09:13 | отговор
От: comfort
Именно защото банята е малка, можете да използвате идеите за вградени в стената рафтчета, за поставки върху вратата, за *висяща* мивка и прочее. :)
15 юни 2009 17:37 | идеи
От: tanya kostadinova
дадените идеи са добри но могат да се използват в по-раширени бани аз живея в панелен блок и моята баня е 3 м2 как да се възползвам от вашите идеи
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
баня, идеи, шкафове за баня

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg