фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите красива и удобна поставка в банята

Намерете място в банята си за всички онези дреболии, които все се чудите къде да приберете. С помощта на тази изящна собственоръчно направена поставка с рафтчета, Вашата баня не само ще бъде по-подредена, но и по-красива.

баня

Стълбообразната поставка е особено подходяща за помещения, в които можете да отделите ограничена площ върху стената – с нейна помощ Вие ще успеете да извлечете максимума от вертикалното пространство в банята, без крайният резултат да изглежда претрупан.

Необходими материали:

● 1 парче от тополова или друга твърда дървесина – с размери 2 х 3.5 х 150 см. (3/4x3-1/2x60 инча)
● 8 парчета от тополова или друга твърда дървесина – с размери 2 х 14 х 15 см. (3/4x5-1/2x6 инча)
● Лепило за дърво
● Винтове No.6 – 4 см.
● Винтове за гипсокартон (No.8 – 6.3 см.) – или алтернативните монтажни елементи, ако стената не е от гипсокартон
● 1 литър лак за дърво или боя

Необходими инструменти:

● Мерителна рулетка
● Трион за скосяване на ъглите под 45° (можете да дадете на дърводелец да нареже и обработи частите от дървесина)
● Комбиниран ъгълник (линеал)
● C-образни скоби (с размер поне 7.5 см.)
● Дрелка и бургии със зенкер (0.5 см.)
● Шкурка (размер 150)
● Отвертки
● Четки за боя
● Нивелир


Инструкции:

1. Измерете и отбележете очертанията на осемте рафта в предната част на дългата 150 см. дървена плоскост, като всеки рафт трябва да е на разстояние от съседните около 15 см.. Предвидете и 2-та см. от дебелината на дъските за рафтовете и използвайте линеал и молив, за да отбележите двете линии (в долната и в горната част), където ще бъде монтиран всеки рафт. Накрая поставете лепило и свържете рафтовете с помощта на челни съединения.

2. Пробийте в поставката две дупки с размер 0.5 см. на местата за монтаж на рафтовете, като разположите дупките на разстояние около 5 см. и накрая ги зенкеровайте откъм задната страна на поставката. Пробийте и зенкеровайте 4 допълнителни върху предната й част (за винтовете) – за закачване на поставката. Обработете с шкурка всички ръбове.

баня3. За да сглобите цялата конструкция, капнете лепило във вътрешността на първия рафт и поставете рафта на мястото му, като го центрирате така, че да стърчи с по 2- 2.5 см. от двете страни на поставката. Прекарайте 2 винта (4 см.) откъм гърба на поставката към ръба на рафта. Повторете същата процедура и при останалите 7 рафтчета. Накрая избършете излишъка от лепило и оставете да изсъхне.

4. Ако желаете нанесете лак, оцветител за дърво или боя върху повърхностите и оставете да изсъхне добре.

5. За да монтирате цялата поставка върху стената, използвайте подходящи винтове (в зависимост от конструкцията на стената – консултирайте се с продавачите в специализираните магазини). Използвайте нивелир, за да се уверите, че конструкцията е поставена изправена и прокарайте винтовете /пироните/ през поставката в стената.


Източник: diyideas.com30 октомври 2008 21:24 | dmant
От: dmant
Тополовата дървесина е много мека дори.Тя не е подходяща за баня.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
баня, поставка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg