фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в картинки: Страхотни цветови решения за банята

Ако сте се чудили как би изглеждало едно помещение при избора на различни цветови комбинации, то ние Ви предлагаме възможността да видите това в реалност. Една и съща баня е показана в различни цветове и цветови комбинации, избрани от специалистите. Ние ще Ви покажем само някои от комбинациите (Вижте всички комбинации тук), като Ви дадем само по 1 от общо трите дадени комбинации за всяка палитра.

Всяка комбинация се състои от 3 нюанса, като основен е цветът на палитрата. Съчетанията са създадени на базата на едно от основните правила в интериорния дизайн – т.нар. "правило 60- 30 – 10". То представлява съотношението в проценти между цветовете в помещението – 60% за доминантния цвят, 30% за вторичния цвят и 10% за акцентния цвят. Обикновено 60% от помещението е за стените, 30% - за тапицерията и 10% - например за акцентен аксесоар или пък флорална аранжировка.

Да започнем с примерите:

Жълта палитра
Обяснение: Съчетания на различните нюанси на жълтото – първата комбинация е със синьо и кафяво, втората е със зелено и бледо оранжево, а третата е с бургунди и тъмнозелено. Показаният на снимката интериор е спрямо второто съчетание (останалите можете да видите тук). Това обяснение важи като принцип и за останалите палитри – различни са само цветовете и показаните на изображението съчетания (по едно от трите).

палитри

Бяла палитра

палитри
 
Червена палитра

палитри

Лилава палитра

палитри
 
Оранжева палитра

палитри

Зелена палитра

палитри

Кафява палитра

палитра

Синя палитра

палитри

Черна/ сива палитра

палитра


Ето и някои допълнителни цветови комбинации, избрани от специалистите:

 Шоколад

палитра
 Шампанско

палитра
 Каки

палитра
 Захарен памук

палитра
 Виолетово вълшебство

палитра
 Камък и земя

палитра
 Лятна ливада

палитра
 


      

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
Страхотни цветови решения за спалнята
Страхотни цветови решения за всекидневната

Източник: hgtv.com
Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
баня, цветови комбинации, палитри

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg