фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в картинки: Страхотни цветови решения за всекидневната

Ако сте се чудили как би изглеждало едно помещение при при избора на различни цветови комбинации, то ние Ви предлагаме възможността да видите това в реалност. Една и съща всекидневна е показана в различни цветове и цветови комбинации, избрани от специалистите. Ние ще Ви покажем само някои от комбинациите (Вижте всички комбинации тук), като Ви дадем само по 1 от общо трите дадени комбинации за всяка палитра.

Всяка комбинация се състои от 3 нюанса, като основен е цветът на палитрата. Съчетанията са създадени на базата на едно от основните правила в интериорния дизайн – т. нар. "правило 60- 30 – 10". То представлява съотношението в проценти между цветовете в помещението – 60% за доминантния цвят, 30% за вторичния цвят и 10% за акцентния цвят. Обикновено 60% от помещението е за стените, 30% - за тапицерията и 10% - например за акцентен аксесоар или пък флорална аранжировка.


Да започнем с примерите:

Синя палитра
Обяснение: Съчетания на различните нюанси на синьото – първата комбинация е с жълто-зелено и розово, втората е с кафяво и сиво-зелено, а третата е с бургунди и охра. Показаният на снимката интериор е спрямо първото съчетание (останалите можете да видите тук). Това обяснение важи като принцип и за останалите палитри – различни са само цветовете и показаните на изображението съчетания (по едно от трите).

палитри

Бяла палитра

палитри
 
Червена палитра

палитри

Лилава палитра

палитри
 
Оранжева палитра

палитри

Зелена палитра

палитри

Кафява палитра

палитра

Жълта палитра

палитри

Черна/ сива палитра

палитра


Ето и някои допълнителни цветови комбинации, избрани от специалистите:


Шоколад

палитри
Шампанско

палитри
Лятна ливада

палитри
Виолетово вълшебство

палиотри
   
Захарен памук

палитри
Море

палитри
Камък и земя

палитри

Страхотни цветови решения за спалнята
Страхотни цветови решения за банята

Източник: hgtv.comНяма коментари


ключови думи
палитри, всекидневна, цветове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg