фирми продукти
представяме
работа
 
11 празнични цветови комбинации за коледната стая

Разчупете стандартната комбинация от червено, бяло и зелено за коледната декорация в стаите. Вместо нея изберете разцветки, които създават още повече празнично настроение и са нестандартни по своите характеристики и визия. От розово и портокалово, до златисто и сребристо, всички тези багри могат да се внесат в празничните стаи, без да създават усещане за кич.


1. Палитра в зелено, синьо и сребристо


11 празнични цветови комбинации за коледната стая

Зелената елха може да бъде окичена не с червени, а с множество сини акценти, които наподобяват леда и чистата вода. Можете да добавите ярки разцветки върху кутиите с подаръци, върху тапицерията на мебелировката и върху празничните вещи. Ако се подберат правилните багри на синьо и зелено, те няма да контрастират, а комбинацията може да се допълни от сребристи разцветки, които са много по-празнични от стандартното бяло.


2. Палитра в бежово и бяло


11 празнични цветови комбинации за коледната стая

Представете си, че цялата всекидневна стая се намира на открито и цяла нощ снегът е валял върху празничната елха, върху мебелировката и върху вещите в стаята. Бялото е не само празнично, но е и много подходящо за комбинация с други разцветки. Можете да добавите сребристи акценти, а за да не е твърде еднообразна визията на стаята, можете да включите няколко вещи в бежово.


3. Палитра в зелено, бяло и бежово


11 празнични цветови комбинации за коледната стая

Заменете червените багри с много по-приглушените бежови тонове, които създават винтидж атмосфера в празничната стая. Комбинирайте с неутрални бели акценти, които подчертават наситеността на разцветките и създават приятен контраст. Основната част от зелените багри оставете за празничната елха, а за да постигнете цветови баланс, можете да добавите няколко вещи в зелено на определени места в стаята.


4. Комбинация в синьо и бяло


11 празнични цветови комбинации за коледната стая

Не е нужно въобще да робувате на празничната традиция и да употребявате зелено или червено в стаите. Бялото и синьото се комбинират страхотно, тъй като пресъздават снега и леда. Можете да вмъкнете някакви сребристи или бежови вещи, но не е необходимо да търсите друга фокусна точка, освен искрящата комбинация. Осигурете достатъчно естествена светлина в празничната стая, за да могат разцветките да грейнат с пълното си великолепие.


5. Палитра в сребристо и златисто


11 празнични цветови комбинации за коледната стая

Ако бялото Ви се струва твърде скучно, можете да го замените със сребристо, което е още по-празнично. За доза бляскавост можете да комбинирате със златисти вещи, но е добре да ги употребявате пестеливо, тъй като те могат да завземат цялата стая. За да не е комбинацията твърде неутрална, няколко вещи в сини разцветки из цялата стая могат да се трансформират в страхотна фокусна точка. Неутралните оттенъци подчертават блясъка на сребристите и златисти разцветки с хармонична лекота, която създава празнично настроение във всекидневната стая. За тази комбинация вместо обикновена зелена елха можете да ползвате такава в бяло.


6. Палитра в тюркоазено и оранжево

11 празнични цветови комбинации за коледната стая

Оранжевите разцветки стоят чудесно на неутрална комбинация от бяло и кремаво. Макар те да са твърде наситени за неутралната всекидневна стая, ако се употребяват пестеливо, могат да се трансформират в ярка фокусна точка на празничната визия. За да е стаята още по-цветна, можете да комбинирате портокаловите багри с малко синьо върху празничната елха или по тъканите на мебелировката, които могат да са в неутрални разцветки на кремаво и бяло.

Втора част...


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, коледна украса, Коледа

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg