фирми продукти
представяме
работа
 
11 празнични цветови комбинации за коледната стая - част 2

Разчупете стандартната комбинация от червено, бяло и зелено за коледната декорация в стаите. Вместо нея изберете разцветки, които създават още повече празнично настроение и са нестандартни по своите характеристики и визия. От розово и портокалово, до златисто и сребристо, всички тези багри могат да се внесат в празничните стаи, без да създават усещане за кич.

11 празнични цветови комбинации за коледната стая - първа част


7. Палитра в червено, крем и бяло


11 празнични цветови комбинации за коледната стая - 2

За да не изменяте изцяло на стандартната комбинация от червено и зелено, можете да замените зелената разцветка с крем и бяло. Неутралните оттенъци създават празнично настроение и подчертават яркостта на червените вещи. Ако подберете вещите така, че да са с блестяща повърхност, ще включите в комбинацията щипка блясък. За празничната елха можете да изберете сребристо, бяло или зелено. Кремавите багри са неутрални, но имат наситен характер и подхождат както на бялото, така и на червеното. Вместо на кремави разцветки можете да заложите на бежово, което се комбинира страхотно с неутрални и с ярки оттенъци.


8. Многоцветна палитра

11 празнични цветови комбинации за коледната стая - 2

Празничната стая може да грейне във всички цветове на дъгата, без да е твърде кичозна или контрастираща. Комбинирайте няколко ярко обагрени вещи, които да са фокусна точка в стаята, с неутрални разцветки върху мебелировката и тъканите. Подбирайте наситените багри пестеливо, но не се лишавайте от блясък. Можете да изработите разноцветни "елхи" за празничните стаи, като захванете с топъл силикон цветни топки за елха върху основа от стиропор с конусовидна форма.


9. Палитра в червено, бяло и синьо

11 празнични цветови комбинации за коледната стая - 2

Можете да замените стандартните зелени багри в празничната стая със сини разцветки, които да контрастират на бялото и червеното. Добавете ги с празничните чорапчета, които можете да окачите върху камината, с тъканите или с декорация на елхата. Ако комбинирате няколко оттенъка на синия цвят, с различна интензивност, ще оформите необикновен, но много приятен за погледа ефект от разцветки. За празничната елха можете да ползвате стандартно зелено или бяло.


10. Палитра в розово и зелено

11 празнични цветови комбинации за коледната стая - 2

Нестандартната комбинация от розово и зелено е много нежна и приятна, а освен това се доближава частично до традиционната комбинация от червено и зелено. Розовото е не по-малко празнично от червеното, особено ако подберете светла разцветка или бонбонени багри. Вмъкнете тези наситени оттенъци в стая с неутрална визия, за да могат те да покажат цялата си прелест. Ако включите в комбинацията малко сребристо, ще получите празнично настроение за стаята.


11. Палитра в червено, бяло и зелено

11 празнични цветови комбинации за коледната стая - 2

Традиционната комбинация не е за пренебрегване. Червеното и бялото изглеждат чудесно, особено ако се комбинират със зелено, например от елхови клонки. Вместо бяло можете да ползвате светлобежово, кремаво или сребристо, а ако искате да разчупите традиционната визия на червеното, заменете го с розово. Можете да добавите плодове и клонки зеленина, за да са багрите по-натурални и за да оформите празнична стая с винтидж очарование.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, коледна украса, Коледа

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg