фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектен стол с "рибена кост"

Ако се чудите какво да правите със стария стол, чийто семпъл дизайн е твърде неподходящ за Вашия интериор, ето една идея. Само с малко боя и малък инструмент, подобен на гребен, можете да превърнете старата мебел в красив акцент на интериора.

Вижте още: "Ресана" декорация за стената

Ефектен стол с рибена кост


Необходими материали:


* стар стол от дърво (също шперплат, ПДЧ, МДФ)
* триъгълен инструмент "гребен"
* валяк и четка за боядисване
* бояджийска самозалепваща лента с желаната ширина
* боя в два цвята – за седалката и облегалката (тук е използвано бонбонено розово), както и за краката и рамката (тук е използвано коралово розово)
* цветен гланц (тук е използвано тъмнорозово)

Ефектен стол с рибена кост

За тази техника е необходим специален инструмент, който на външен вид наподобява гребен. Неговите гумени зъбци не повреждат повърхностите, но създават във все още влажната боя линии в желаната посока. Обикновено инструментът разполага с няколко различни накрайника с различна гъстота и размер на зъбците.

Ефектен стол с рибена кост


Инструкции:


1. Нанесете с валяк за боядисване желаният цвят латексова боя и я оставете да изсъхне.

2. Направете гланцовата смес – към 1 част латексова боя добавете 1 част латексов или акрилен цветен гланц. Към тази смес добавете 2 части вода. Ако използвате боя на маслена основа, смесете 1 част от боята с 1 част гланц на маслена основа и добавете 1 част разредител (минерален спирт).

3. Използвайте парче самозалепваща лента, за да обособите шарките. Залепете парче от лентата вертикално на облегалката, като предварително измерите средата. Имайте предвид, че ширината на лентата е същата като ширината на шарките, затова използвайте широка лента, а ако се налага, използвайте две парчета, долепени плътно едно до друго. Залепете друго парче на желаното разстояние от двете страни на средната лента. Добавете още ленти, така че да създадете необходимия брой сектори.

4. Нанесете с четка гланцовата смес върху вече изсъхналата основа. Местата, които сте облепили с бояджийска лента, на този етап ще останат непокрити. Започвайки от горния ляв ъгъл на седалката, започнете да влачите инструмента диагонално (под ъгъл 45 градуса), като се стремите да оформяте равни линии. Продължете по същия начин, докато декорирате цялата изложена на показ повърхност на седалката.

5. Изчакайте гланцът да позасъхне и отлепете лентите. Оставете гланцовата смес да изсъхне добре.

6. По същия начин, по който направихте в стъпка 3, облепете вече декорираните места, а оставете на показ тези, които тогава бяха облепени с ленти. Нанесете отгоре с четката слой от гланцовата смес.

7. Започвайки от горния десен ъгъл, започнете да влачите инструмента диагонално (под ъгъл 45 градуса). Продължете по същия начин, докато декорирате цялата изложена на показ повърхност на седалката. Оставете да позасъхне и отлепете лентата.


Варианти с други цветове:


1) Основен цвят – тъмнозелено. Цветен гланц – какаово кафяво.

Ефектен стол с рибена кост

2) Основен цвят – бяло. Цветен гланц – сиво-зелено.

Ефектен стол с рибена кост


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
стол, декорация на стол, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg