фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за дома – част 4

Понякога нещо съвсем семпло може да освежи дома и да му придаде уникален чар. Вижте още хитри идеи, които ще Ви грабнат с оригиналността и лесното си изпълнение.

5 бързи идеи за дома
Бързи идеи за дома - част 2
Бързи идеи за дома - част 3


1. Пръстени за салфетки с копчета


аксесоари

Направете си сами лесни и евтини декоративни пръстени, с които да подредите салфетките за хранене на масата. За целта съберете всички единични и ненужни копчета от шкафа си и ги използвайте като ефектна декорация. За да направите пръстените, срежете парче широк ластик или друга еластична материя до дължина 15 см., и зашийте двата му края един за друг. Върху ластика пришийте копчетата в желания ред, като ги припокривате едно с друго.

аксесоари


2. Сгъваема кошничка

аксесоари

Направете си сами тази семпла, но много практична сгъваема кошничка, в която можете да поставяте списания, вестници, кълбета прежда и всякакви предмети, с които искате да разполагате на едно място. За целта Ви е необходим плат, ножици, четири дървени линийки (или две по-дълги, срязани надве), четири дървени лоста и болтове с шайби.

За основа на кошничката ушийте от плата правоъгълна торбичка, като двете й по-дълги страни трябва да са с няколко сантиметра по-високи от двете по-къси. В горния и долния им ръб направете широк подгъв, в който да нанижете дървените лостове (2 х 2). Поставете линийките една върху друга две по две и пробийте няколко отвора за подвижните болтове – в средата (за да ги захванете една към друга) и в двата им края (за да ги захванете с горните и долните лостове). За да застане кошничката по-стабилно, подрежете долните ръбове на всяка линийка под ъгъл 45 градуса.


3. Терариуми в буркан

аксесоари

Ако нямате място за много растения в дома си или искате да допълните градината на терасата си, ето една лесна идея. Използвайте няколко големи стъклени или пластмасови бурканчета (или друг подходящ съд) за основа на тези миниатюрни природни сценки.

Какво ще Ви е необходимо: стъклен или пластмасов съд (с капак), почвена смес, ситен чакъл, пясък, избрани растения, мъх, парчета дървесна кора, камъчета.

За да направите терариума, поставете на дъното на съда чакъла, добавете слой пясък и малко от почвената смес. Подредете отгоре растенията, мъха, камъчетата и дървесната кора. Напръскайте с вода чрез бутилка със спрей. Ако желаете можете да прокрепите малка лампичка с батерия откъм долната част на капака с малко епоксидно лепило, за да постигнете по-интересен ефект през нощта.


Източник: marthastewart.com







12 юни 2010 12:13 | прекрасно
От: Вили
Прекрасни идеи!:) Толкова красиви неща и толкова фантазия...благодаря:)
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
дом, дизайн, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg