фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни великденски идеи 4

Великден наближава, а заедно с него наближава и времето за подготовка на дома за празничните дни. Това е времето, в което се подготвяме не само да почетем светлия празник, но и да преобразим дома си за пролетта. Вижте още няколко идеи, които да Ви вдъхновят за промяна на дома и интериора.

великденска декорация


таб Гирлянд от яйца

Ако разполагате с достатъчно яйца или ще Ви останат достатъчно черупки след приготвянето на празничната трапеза, използвайте ги, за да си направите разноцветен яйчен гирлянд. Предварително е необходимо да сте боядисали яйцата в желаните цветове, като другият вариант е да ги оцветите впоследствие с малко боя и четка (той обаче отнема повече време). Пробийте всяко яйце в двата края и изпразнете съдържанието му в купичка – него можете да използвате по предназначение. За да изпразните най-лесно съдържанието на яйцето, разширете единия отвор с дървен дюбел, пробийте жълтъка и леко духнете през по-малкия отвор.

великденска декорация великденска декорация

Нанижете внимателно яйцата с дълга игла, като използвате еластична корда (например такава за бижута). В зависимост от това колко дълъг гирлянд сте успели да направите, можете да го използвате за декорация на масата или да го поставите на друго място, захванат на места с панделка.


таб Хавлиени пиленца с мисия

Тези красиви пиленца от хавлиена материя са не само забавни и ефектни, но и функционални – те играят ролята на калъфче, което задържа топлината в рохко сварените яйца и ги пази топли до закуската. За да ги направите, начертайте върху парче картон семпла форма на пиленце и я изрежете. Използвайте формата, за да изрежете 2 парчета от хавлиена материя, като те трябва да са огледални. Поставете двете парчета едно върху друго с лицевата страна навътре и ги пришийте едно към друго, като оставите долния ръб отворен. По долния ръб направете подгъв навън, пришийте го и нанижете в него парче ластик. Обърнете плата откъм лицевата му страна и пришийте с черен конец очичките, а клюна направете от парче черен филц. Когато искате да запазите яйцата топли или пък да създадете интересна декорация върху масата, поставете калъфчетата върху поставката за яйца и я захванете с ластика.

великденска декорация


таб Декоративни яйца – указателни табелки

Ако сте поканили в дома си повече гости за празника, подредете празничната маса предварително, като укажете местата на гостите с помощта на тези интересни "табелки".

великденска декорация


За целта ще са Ви необходими:

* няколко пластмасови или дървени яйца
* няколко малки пластмасови или керамични саксийки или чашки
* акрилни бои
* четка за боя
* цветни перманентни маркери
* молив
* ножици
* цветна пяна за формички (продава се в специализираните арт магазини и детските магазини и се използва за изрязване на формички)

великденска декорация
Цветна пяна за формички.

Саксийките или чашките трябва да са с диаметър колкото избраните яйца, за да играят ролята на поставка за тях.


Инструкции:

1. Ако желаете можете да нанесете предварително върху поставките (саксийки или чашки) пастелна акрилна боя. Оставете боята да изсъхне добре.

великденска декорация

2. Използвайте цветните маркери, за да нарисувате декорация върху яйцата, като не забравяте да изпишете името на госта. Оставете да изсъхне.

великденска декорация

3. Свалете схемите по-долу и ги изрежете върху картон. Използвайте го като шаблон, за да очертаете и изрежете трите форми от цветната пяна за формички. Поставете ги една върху друга по показания начин и ги залепете в центъра с малко течен силикон.

великденска декорация

4. Ако използвате пластмасови, а не дървени яйца, които могат да се отварят, напълнете ги с бонбони. Встрани на яйцата можете да поставите малко изкуствена трева или тънки ивици хартия.

великденска декорация

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
великденска декорация, великденски яйца, аксесоари

още по темата

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg