фирми продукти
представяме
работа
 
Подвижна закачалка за антрето

Ако никога нямате достатъчно място в антрето си за всички дрехи и обувки, които искате да сложите там, ето Ви една идея. С помощта на проекта, който ще намерите по-долу, можете да си направите сами функционална мобилна закачалка, върху която да съхранявате най-използваните дрехи и обувки. Ето и повече подробности за проекта (вижте как да си направите ефектната поставка за чадъри от снимката тук):

закачалка за дрехи


Необходими материали:

1) стоманени ВиК тръби (галванизирани; 1/2“) - изберете тръби с дължината, което Ви е необходима, спрямо желаната височина на закачалката – тук са използвани 2 тръби с дължина 120 см. и 1 тръба с дължина 45 см.
2) фитинги за ВиК тръби – 2 фланеца (кръгли подови; за монтаж върху основата) и 2 колена за ъглите (90 градуса)
3) боя и четка
4) дървена дъска (за основата) – можете да ползвате и стар дървен рафт с желаните размери – използваното тук парче е с размери 30 х 55 х 5 см.
5) закачалки
6) шкурка
7) 4 колелца
8) 16 винта (2.5 см.)
9) дрелка

закачалка за дрехи


Инструкции:

1. Обработете дървената основа с шкурка и я обърнете с лицевата част надолу, за поставите колелцата. Монтирайте четирите колелца на 1- 2 сантиметра от всеки ъгъл, като предварително отбележите местата за монтажните винтове. Крайният резултат трябва да наподобява скейтборд.

закачалка за дрехи

2. Премахнете всички стикери от тръбите и ги почистете добре. Монтирайте ги една към друга чрез фитингите, така че да образуват U-образна форма. Затегнете максимално всички свръзки. Накрая монтирайте подовите фланци.

3. Върху лицевата страна на дъската измерете и отбележете средата на двете по-къси страни – там, на няколко сантиметра навътре от ръба, ще монтирате тръбната конструкция.

4. Монтирайте с винтове единия фланец към дървената основа. Когато се уверите, че другият край на конструкцията не стои накриво, монтирайте и втория фланец.

5. Закачалката вече е завършена като конструкция. Остава само да я боядисате (по желание) и да поставите закачалките върху лоста. При желание от Ваша страна, преди да сглобите тръбната конструкция можете да поставите и няколко гумени пръстена върху лоста за окачване, така че закачалките да не се плъзгат по целия лост.


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
закачалка, антре, подвижна закачалка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg