фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартна поставка за чадъри

Направете си сами този забавен и функционален аксесоар за антрето или коридора. Пуснете на воля въображението си по отношение на декорацията на тази лесна за направа поставка за чадъри. Тя може да е първата стъпка в организацията на антрето – нещо, с което да започнете отдавна планираната трансформация на помещението, за да го направите по-просторно и подредено. И най-вече – направата на тази поставка няма да накърни чувствително семейния Ви бюджет.

поставка за чадъри


Необходими материали:

# кофражна форма (тръба) за кръгли колони (т.нар. sonotube) с диаметър 25- 30 см. – те се правят обикновено от твърд картон и служат за наливане на бетон; могат да се открият в почти всички магазини и борси за строителни материали
# руло фурнир (може да се използва и плътна декоративна хартия или дори тапет) – тук е използвана облицовка от корк
# бяла самозалепваща се хартия
# спрей боя
# мерителна рулетка
# маркер
# ножици
# макетно ножче
# чинийка (за саксии) с диаметър, пасващ на дъното на формата (може да е и по-висока)
# пистолет за лепило

поставка за чадъри


Инструкции
:

1. Използвайте мерителната рулетка, за да маркирате на няколко места тръбата на избраната височина (височината на бъдещата поставка) – тук маркировката е поставена на височина 60 см., но Вие можете да изберете и друга стойност.

2. Очертайте с маркер линия на местата, които отбелязахте, така че да получите правилна окръжност. Това е линията, по която ще срежете тръбата с помощта на макетното ножче. За целта се опитайте да правите свързани помежду си разрези, тъй като материалът е твърде плътен, за да промушите ножчето директно през него.

3. Срежете ролката фурнир/ декоративна хартия/ тапет на същата височина като тръбата, като за целта използвате макетното ножче и линийка.

4. Изравнете долния ръб на тръбата с ръба на ролката, поставете малко лепило в долната вътрешна част на облицовката и я изравнете по извивките на тръбата.

5. Обгърнете тръбата с облицовъчния материал, като на места поставяте лепило и изравнявате повърхностите. Когато облицовате цялата тръба срежете излишъка внимателно с макетно ножче.

6. Напръскайте самозалепващата се хартия с желания цвят боя (можете да използвате директно и цветна самозалепваща се хартия, стига тя да е достатъчно плътна) и оставете боята да изсъхне. Тук хартията е боядисана в син цвят, за да се направи декорация във формата на капки вода.

7. Очертайте върху гъба на хартията избраната форма (капка) и изрежете – за целта можете да използвате предварително направен шаблон. Изрежете формите по очертанията, отлепете задната част на хартията и залепете върху тръбата на желаните места.

поставка за чадъри

8. Ако желаете можете да облицовате тръбата и от вътрешната страна, като използвате голямо парче боядисана самозалепваща се хартия – размерите му трябва да са достатъчни, за да обхване цялата вътрешна част на бъдещата поставка за чадъри. За целта може да се наложи освен лепилото върху гърба на хартията, да ползвате и допълнително лепило, тъй като вътрешността на този тип тръби обикновено е твърде гладка.

9. Поставете пластмасовата или керамична чинийка на дъното на тръбата, за да събира водата от чадърите и поставете на желаното място.

поставка за чадъри


Източник: designspongeonline.comНяма коментари


ключови думи
антре, поставка за чадъри, проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg