фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна и функционална ъглова масичка

Ъглите обикновено са най-рядко използваните в помещенията, като обикновено причина за това е фактът, че трудно се намират мебели, които да ги оползотворят максимално. За да не губите и сантиметър от ценното пространство у дома, ето една лесна идея – практична и красива ъглова масичка, върху която можете да държите телефона си, зелени растения или пък декорация.

Лесна и функционална ъглова масичка

Ако не разполагате с достатъчно място за масичка - на същия принцип можете да създадете ъглово рафтче, като смените пропорциите на мебела и монтирате страничните части върху стената.


Какво ще Ви е необходимо:

* 2 парчета шперплат, МДФ или дървесина, с дебелина 12 мм
* милиметрова хартия
* моливче
* трион за ажурна резба
* лепило за дървесина
* винтове за дърво


Кака да я направите:

1. Изберете вертикално-симетрична форма – показаната по-долу схема е много подходяща за всекидневната, но Вие можете да оформите долната част и по друг начин (например като пеперуда или ракета, за да пасне на детската стая).

2. Свалете дадената по-долу схема (или направена от Вас такава) и я оразмерете според желанието си и мястото, с което разполагате. Принтирайте я (може и на части) или очертайте контурите върху милиметрова хартия.

Лесна и функционална ъглова масичка

3. Изрежете дизайна и прегънете наполовина вертикално – срежете по контурите, за да получите симетрична шарка. С моливче очертайте контурите върху двете парчета шперплат, като направите едната страна с 10-ина милиметра по-широка откъм вътрешния ръб. Изрежете формите с трионче за ажурна резба.

4. За да направите плота на масичката, изчислете с каква дължина трябва да бъдат двете страни по ъгъла – те трябва да са с ширината на горната част на по-късото парче от основата, плюс 5- 6 сантиметра отгоре. Върху друго парче шперплат очертайте двете страни на плота под ъгъл 90 градуса и направете дъгата между тях. Изрежете с трионче и обработете ръбовете с шперплат.

5. Използвайте лепило и винтове за дървесина, за да монтирате двете парчета на основата едно за друго под прав ъгъл. Нанесете слой грунд, изчакайте да изсъхне и нанесете два слоя боя или оцветител. Монтирайте основата върху стената с винтове – в долната й част (ако правите масичка) или по-нагоре (ако правите рафтче). Залепете с лепило за дърво плота към вече монтираната основа и захванете допълнително с три ъглови скоби.

Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, обзавеждане, масичка, ъглова масичка, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg