фирми продукти
представяме
работа
 
Корково килимче за баня

Ако разполагате с цяла колекция от коркови тапи, които се чудите какво да правите, ето един хитър и ефектен проект. Той е за направата на красиво корково килимче за банята, което ще добави чар и уют в помещението. Тук например са използвани 175 тапи, но Вие можете да използвате по-голям или по-малък брой. Ако тапите са различни като шарка, резултатът ще е още по-интересен.

бани


Необходими материали:

* коркови тапи (можете да закупите нови такива или да поискате да Ви дадат от някое заведение, в което се предлага вино)
* пистолет за топъл силикон (и силиконови пръчки за зареждане)
* незалепваща постелка за баня (от винил) или подобен продукт
* остър нож
* дълга линийка

бани


Инструкции:

1. Срежете всички тапи наполовина с остър нож – бъдете внимателни при рязането, за да не повредите корка и за да получите равни половинки. Ако дъната на така получените части са груби, обработете ги с шкурка.

бани

2. Подредете парчетата корк във формата на правоъгълник, с плоската страна надолу. Използвайте линийката, за да се уверите, че сте получили фигура, възможно най-близка до желаната. Ако ще използвате готова постелка за баня в оригиналните й размери (без да я режете), съобразете се с тях. В проекта е използвана постелка с размери 47 х 76 см., като са подредени 10 редици от по 35 парчета корк.

бани

3. Ако няма да използвате постелката за баня (или сте закупили руло от винилов материал), срежете я до желаните размери.

бани

4. Подредете част от парчетата от коркови тапи върху основата, като оформите само външните редици. Направете линия от топъл силикон с правоъгълна форма по периферията на постелката, на 2-3 мм от ръбовете. Поставете редиците върху лепилото и притиснете тапите добре, за да залепнат. Когато топлият силикон се охлади, избършете излишъка с кърпа.

бани

5. Когато вече разполагате с рамката на "пълнежа", започнете да поставяте и вътрешните парчета коркови тапи, като ги напасвате една до друга. Когато сте готови с подреждането, започнете да повдигате парчетата едно по едно, да поставяте по малко силикон и да го залепвате на място. Ако се притеснявате от влагата в банята, можете да нанесете върху готовото килимче прозрачно покритие, предназначено специално за корк (консултирайте се в специализираните магазини).

бани


Източник: craftynest.com







16 април 2010 09:15 | отговор
От: comfort
Тапите са 175, но понеже са наполовина се получават необходимите 350 парчета.
15 април 2010 22:42 | Тапите са 35 x 10 = 350 :)
От: counter
-
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
бани, коркова постелна, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg