фирми продукти
представяме
работа
 
12 стаи за тийнейджъри, обзаведени от самите тях

Колкото повече растат децата, толкова по-изразено показват те своето мнение, вкус и предпочитания. Затова най-добрият начин да са щастливи с интериора на собствената си стая е да го измислят сами. Така те, заедно с помощта на възрастен или дори на професионален дизайнер, са способни да създадат нещо наистина интересно. Вижте няколко примера за това какво въображение и разнообразие във вкусовете могат да имат младите хора, когато на таланта им е дадена зелена светлина.


1. Свеж пролетен дизайн

стаи за тийнейджъри

С помощта на малко боя в наситен цвят, свежи материи в розово и синьо, и аксесоари с изчистен дизайн, тази стая е пример за интериор, превъплъщаващ едновременно детство и юношество. Дизайнът е допълнен от деликатна, но ефектна фреска върху стената, чийто десен се повтаря и върху щорите на прозорците.


2. Стил в синьо

стаи за тийнейджъри

Една изключително красива и стилна стая, решена в светлосиньо, шоколадово, черно и бежово. Стените са декорирани с помощта на деликатен контраст между синьо и бежово, като тези два цвята са основната „нишка“, която преминава през целия интериор – от завесите до леглото. Дизайнът на помещението е бунтарски, но едновременно и изтънчен.


3. Класика и стил

стаи за тийнейджъри

Една едновременно ярка и стилна стая, чиито основен акцент пада върху цветовете. Интериорът е интересна смесица между функция и стил, където сякаш всяко нещо е на мястото си. Различните нюанси на кафявото са умело съчетани с бяло, наситено синьо , жълто и оранжево. Мебелите са с изчистен дизайн, но към тях са добавени няколко закачливи аксесоара, които внасят интерес и ефект.


4. Модерен дизайн

стаи за тийнейджъри   стаи за тийнейджъри

Кой казва, че тийнейджърите разбират от мода само що се отнася до облеклото? Ето един пример за интериор, в който умело се съчетават модерните тенденции и младежката оригиналност. Леглото служи едновременно и като канапе, а по-голяма част от стаята се заема от огромна маса с няколко стола, заменяща необходимостта от бюро. Не са забравени и детайлите – стените са решени по интересен начин в смело райе, съчетаващо няколко наситени нюанса, а завесите са по-скоро деликатни и ненатрапчиви.


5. Ярки цветове

стаи за тийнейджъри   стаи за тийнейджъри

Свежите портокалови нюанси са превърнати в акцент на интериора, като са съчетани с малки червено и жълто. Тази цветова палитра е допълнена с контрастиращ син нюанс и малко зелено, за да се получи ярка смесица от цветове, типична за буйните години на тийнейджърството. За да не засенчват ефектността на цветовете в помещението, мебелите и аксесоарите са оскъдни и с изчистени линии.


6. Стенна декорация

стаи за тийнейджъри   стаи за тийнейджъри
стаи за тийнейджъри

Тук основен акцент са стените – те са декорирани чрез нестандартното съчетание между  наситено розово и синьо. Дизайнът отразява прехода от детство към юношество, сливайки типичните за двата периода стила. Стандартните за детската стая мечета, жирафчета и зайчета са заменени с графични фигури, без обаче да се губи типично детската невинност и въображение. Мебелите са решени в бяло и са подбрани така, че да не контрастират с яркия фон на стените.


7. Пурпурни акценти

стаи за тийнейджъри

Очарователните килимчета с формата на пеперуди придават на интериора закачлив чар, а акцентната стена в наситено пурпурно създава контрастиращ фон на останалите елементи, решени в бледи нюанси на бананово и синьо. Дизайнът на помещението е изчистен от излишни мебели и аксесоари.


8. Елегантен интериор

стаи за тийнейджъри

Един изключително елегантен дизайн, в който господстват изтънчеността и стилът. Изборът на цветове – бяло, светлосиньо и моряшко синьо, предопределя деликатното и ненатрапчиво съчетание между тях. Единственото по-смело решение тук е наситеният цвят върху стените, но то е смекчено от деликатните линии на мебелите, завесите и аксесоарите.


9. Дизайн в зелено

стаи за тийнейджъри

Смел и свеж дизайн, съчетаващ зелено с наситена светла охра. Интериорът е по детски претрупан с елементи, без обаче да губи своя стил. Основен елемент тук са деликатните флорални мотиви, които обединяват  дизайна в помещението.


10. Стая за момичета

стаи за тийнейджъри

За малките дами, които отказват да пораснат, тази стая е едно приятно убежище в лоното на детството. Съчетанието между нежно розово и деликатно бежово прави интериора едновременно женствен и по детски кокетен. Допълнителен елемент към този приказен дизайн е леглото, богато украсено с балдахин и украса.


11. Интериор в каре

стаи за тийнейджъри

Съчетанието между разноцветно каре и флорални мотиви е смело, но ефектно. Цветовете в този интериор са много, но палитрата се базира върху синьото и виолетовото. Постигнат е ярък контраст между стените в наситено пурпурно и спалната кувертюра в светли нюанси. Най-смелата част от дизайна обаче са декорациите върху стените – карета в разнообразие от нюанси.


12. Стая с антикварна атмосфера

стаи за тийнейджъри

Колкото и странно да е за един тийнейджър да избере този стил, показаният интериор е пример за умело съчетание между модерно и старинно. За да изпъкне старинният дизайн на леглото и полилея, избраната цветова палитра включва няколко пастелни нюанса на зеленото, жълтото и розовото. Дизайнът на стаята е базиран върху ненатрапчиви десени и пестеливо обзавеждане.


Източник: bhg.com26 юни 2010 13:18 | до г-н Петров
От: А.Стоянова
Господин Петров, моля използвайте предимствата на българския език със съзнанието на човек, който го познава - използването на пълен член не се прилага за всяко прилагателно име в изречението. На Ваше място бих се засрамила - вероятно забележките по този повод идват от доста по-млади от Вас читатели. С благодарност за хубавите идеи: А.Стоянова
29 май 2009 15:46 | До г-н Петров
От: Тотева
Г-н Петров, освен написаното от Ася, бих добавила, че правилната употреба на "И" и "Й" е нещо, което се изучава в първи клас. Така например, множественото число на "НЯКОЙ" се изписва "НЯКОИ". По отношение пунктуацията, бих Ви припомнила, че след "КАТО" не се употребява запетаята, която явно Ви създава проблеми, тъй като Ви е убягнала пред "ЧЕ". Принципно не съм взискателна към потребителите на интернет по отношение правописа. Но от груби грешки, допуснати от радетел за чистотата на българското слово като Вас, се чувствам силно огорчена. С извинение за спама и благодарност за чудесните идеи: Т. Тотева
28 май 2009 14:04 | отговор
От: comfort
Е, аз затова казвам "заедно с помощта на възрастен или дори на професионален дизайнер" - те предполагам са дали идеите как искат да изглежда стаята, но надали са създали сами целия интериор.
28 май 2009 13:57 | не вервам
От: sta
определено не са били деца/юноши декораторите
25 май 2009 10:34 | до г-н Петров
От: Ася
В статията се споменават думите "юношество" и "младите хора" - на мен лично думата юноши ми звучи толкова комунистически (едно време само така казваха на младежите), че ми става лошо като я чуя. А ако става въпрос за БЪЛГАРСКИ ЕЗИК - научете се Вие къде се поставя пълен член (английския, френския, немския - не трябва да са членувани в изречението).
22 май 2009 20:58 | Тинейджъри.
От: Георги Петров
Колко трогателен израз. Тинейджъри. БРАВО. Наистина е срамно днес да се ползват красивите и изразителни български думи като, МЛАДЕЖИ, ЮНОШИ, МЛАДИ ХОРА и др. Българи, засрамете се, БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК ПО СВОЯТА ИЗРАЗИТЕЛНОСТ И СЪВЪРШЕНСТВО Е ВИСОКО ВИСОКО НАД АНГЛИЙСКИЯТ. В НЯКОЙ ОТНОШЕНИЯ ТОЙ НАДВИШАВА ДАЖЕ НЕМСКИЯТ И ФРЕНСКИЯТ. Колко жалко че много малко българи мислят за това. - Петров.
1 ]
6 резултата в 1 страница


ключови думи
детски стаи, тийнейджърски стаи, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg