фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в картинки: Ярки цветове и тематични десени за детската стая (част 2)

Кажете "Не" на белите стени и скучните пастелни цветове – детската стая е мястото, където можете да развихрите въображението си и да творите на воля – сами и ли заедно със своето дете. Претворете фантазиите си чрез ярки цветове и смели декорации, така както винаги сте мечтали. Ето и още идеи.

Част първа

Теменужен свят

детска стая

Стените, обагрени в розови нюанси с цвят на вкусна дъвка изпъкват като фона на леглото, чиито завивки, възглавници и кувертюра са в ярки и свежи тонове. Над прозореца е оформен декоративен навес в съответстващи на използваната палитра цветове – той създава визуална релефност и дълбочина на пространството.


Стилни райета

детска стая

Тук стените са решени в хоризонтални райета с голяма ширина, което се превръща в подходящ фон за по-мащабна мебелировка – леглото, подовата лампа, креслата. Повтарящите се тесни и широки ленти върху подовата настилка допълнително допълва избрания стил.


На къмпинг

детска стая  детска стая
детска стая

За децата, които обичат да прекарват ваканциите си на къмпинг сред природата този проект донася безгрижните лета директно в детската стая. Мебелите са създадени от частично обработени дървени трупи, а избраната цветна палитра е базирана върху зеленото и червеното. Допълнителен ефект създават не много голямата декоративна палатка в единия край на помещението, детската масичка за пикник и декорирания с шишарки полилей.


Етюд в зелено

детска стая

Цвят на лайм (вид зелен лимон) и нежно пурпурно създават фона за богатство от флорални мотиви върху стените и прозорците. Плисираната кувертюра в приятни пастелни цветове допълва цялостната цветова схема.


Подводен свят

детска стая

Реалистични или стилизирани, морските елементи върху стените и мебелите създават усещането за живот сред тайнствата на океана. Цветовата палитра разбира се се състои основно от нюанси на синьото и зеленото, но пък допълнителните елементи в декорацията – разноцветни рибки (нарисувани или декоративни), рачета, миди, сандък със съкровище и прочее, могат да са в разнообразие от ярки и весели цветове. Този дизайн е особено подходящ за детски стаи с по-малки размери, тъй като декорацията компенсира липсата на множество аксесоари и мебели.


Каприз по момичешки

детска стая

Голяма ракла – шкаф в розови райета и добавка от цветни елементи (върху дръжките) добавя силно момичешко присъствие към иначе обикновеното помещение. Цветовете пък варират от червено, през розово и жълто до портокалово.


На пиратския кораб

детска стая  детска стая

Морската тематика е една от най-любимите на децата. Този проект пък е особено подходящ за момчешката стая. Двойката легла, оформени като лодки, могат да приютят в себе си двойка смели млади "пирати", като ефектът е допълнен от декорацията върху самите легла, върху стените и не на последно място – от цветовата палитра.


Рапсодия в синьо

детска стая  детска стая

Ярко морско синьото върху стените контрсатира със свежо оранжевите възглавници и мебелите в кремаво. Много подходящо интериорно решение за вече пораснали момчета, които могат да направят допълнителната декорация сами.


Стаята на принцесата

детска стая

Още една стая, подходящо за малко момиченце – помещение, превърнато в приказните покои на принцесите от приказките. Ярките, наситени цветове – жълто, розово и червено, привличат вниманието върху себе си и ще допаднат веднага на малчуганите, които харесват ярките нюанси.


Да живее червеното

детска стая

Стените са решени само в един цвят и той е наситено червено. Това ги превръща в страхотен фон за декорациите, включващи сини райета, червен дюс и бели звезди.


Буболечки

детска стая

За децата, които обичат природата и искат да разгадаят нейните тайни, тази декорация придава цвят и релеф на помещението. Ярките цветове – червено, жълто, оранжево, цветната декорация върху стената и добавените елементи с декоративни насекоми създават усещането за слънчев летен ден сред природата.


Източник: bhg.com5 февруари 2009 15:38 | Чудесни идеи
От: Valeria
Много се радвам да видя толкова топъл и чудесен дизайн.
4 януари 2009 11:13 | дизайн в картинки -ярки цветове...
От: Мирослава
страхотни идеи -децата много ги харесаха -ще пробваме нещо от тях
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
детска стая, интериор, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg