фирми продукти
представяме
работа
 
Направи си сам: Навиващи се щори

щораПредлагаме Ви проект, с чиято помощ да си направите сами красиви и практични навиващи се щори, украсени с панделки.

Необходими материали:

* плат А за предната част на щората
* плат В за подплатата
* плат С за връзките-панделки
* дървена шпилка (дюбел) с диаметър 2.5 см.
* монтажна дъска с размери 2.5 х 2.5 см.
* телбод за мебели
* отвертка и винтове за дърво (No.8)

Инструкции:

Забележка: Всички мерки включват около 1- 1.5 см. толеранс за шева, освен ако не е отбелязано друго. Проектът е за щори, които да бъдат монтирани от вътрешната страна на прозореца.

1. Определете размерите, в които да отрежете тъканта за щората и подплатата (дължина = дължината на прозореца + 9 см. толеранс за шева; ширина = ширината на прозореца + 2.5 см. толеранс за шева).

2. Отрежете плата за щората и за подплатата спрямо тези измервания. Съберете страните им и зашийте двете части една към друга – направете шев върху едната от късите и двете дълги страни. Обърнете откъм лицевата страна и притиснете плата. За да оформите обшивката притиснете долния необработен ръб на разстояние около 2.5 см. Зашийте близо до вътрешния притиснат ръб.

3. Отрежете монтажната дъска, така че тя да е с .3 см. по-къса от ширината на ушитата щора. Поставете щората с подплатата  надолу върху равна повърхност. Поставете монтажната дъска върху страната, от която се намира подплатата на щората – на 5 см. надолу от необработения ръб (Диаграма 1).

щора

4. Прегънете върху дъската ръба и поставете с помощта на телбода няколко скобки през плата – по цялата дължина на гърба на дъската (Диаграма 2). Вкарайте шпилката в шева, пригоден за нея в долния ръб, както е показано на диаграмата.

щора

5. Определете дължината, на която да отрежете връзките на щорите (дължина = дължина на прозореца х 2 + 30 см. за висящите краища). От тъканта за връзките отрежете 2 ленти с ширина 9 см. на изчислената преди това дължина. Прегънете всяка лента наполовина и изравнете необработените им ръбове. Зашийте всяка лента по дължина (двете страни) и по ширина (едната страна), оставяйки незашита едната къса страна. Обърнете лентите откъм лицевата страна (през отворения край) и ги притиснете. Направете подгъва при отворения край (1.3 см.) и го зашийте на ръка.

6. Спуснете връзките върху горната част на монтажната дъска, така че всяка от тях да бъде наполовина от всяка страна на щората (Диаграма 3). Накрая застопорете лентите върху дъската с помощта на телбод.

щора

7. Монтирайте щорите към прозореца с помощта на винтове за дърво (Диаграма 4) – монтажът трябва да стане откъм долната страна на монтажната дъска по посока на вътрешната част на прозоречната рамка.

щора

Източник: diyideas.com11 юли 2011 18:00 | Относно прането на такива щори
От: Милен
Впечатлих се от всички показани видове саморъчно направени щори. Ще ми се да направя подобни на остъклената тераса вкъщи. Притеснява ме единствено начинът им на пране. Така направени, би трябвало да се изпират с дървената рамка в горната си част. Не ми се вижда удачно... Ако греша - поправете ме!
24 март 2011 11:24 | коментар
От: Мария Стоянова
Направих си такива щори. Изпълнението им е много лесно, а ефекта им върху помещението е невероятен - промени се визията на стаята. Препоръчвам ги на всички, които живея в малки жилища.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
щори, направи си сам, навиваща се щора

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg