фирми продукти
представяме
работа
 
Кошница за пощата в антрето

Ако често не можете да откриете пощата си, тъй като сте я захвърлили още от вратата незнайно къде из антрето, ето една идея. Изработете си сами тази лесна поставка за сметки и писма, която е оформена като кошничка. За нея не са Ви необходими специални материали или умения за работа, макар че работата е по-лесна, ако разполагате със специфични инструменти. Ако използвате ивици изкуствена кожа, които са по-дълги, можете да изработите по-дълбока кошница, в която да поставяте книги и списания. Аксесоарите можете да монтирате върху стена в антрето, хола, кухнята, банята, детската стая. Ако поставите една ивица напречно, по дължина, а не по широчина на основата, можете да осигурите по-стабилна поставка за тежки книги или предмети.

 Кошница за пощата в антрето

Необходими материали:

* дървен дюбел с диаметър 2 сантиметра и дължина спрямо дължината на проекта
* дървена дъсчица 2.5 х 5 сантиметра
* ивици от изкуствена кожа или твърд плат
* здрав конец
* кабарчета
* трион
* дрелка
* пробивен инструмент за джобови отвори
* пробивна преса
* чук
* шило или перфоратор
* игла за кожа


Инструкции:


1. Нарежете на парчета дървената дъсчица – отрежете две парчета с дължина 16 сантиметра и едно парче с дължина 32 сантиметра. Ако искате по-малка или по-голяма кошничка можете да смените размерите или да обособите по-широка основа от дървената дъсчица. Срежете дюбела на дължина 33 сантиметра.

 Кошница за пощата в антрето

2. Пробийте отворите за дюбела върху страничните части на основата – отворите трябва да са с диаметър 2 сантиметра, 13 милиметра навътре в дървесината. Те трябва да са на 2-3 сантиметра от ръбчетата на двете по-къси парчета дървесина. В двата края на дългото парче, което ще се постави върху стена, пробийте по два джобови отвора за сглобка.

 Кошница за пощата в антрето

 Кошница за пощата в антрето

3. Нарежете кожените или платнени ивици на парчета с дължина 28 сантиметра или според собствените си желания. В единия край на ивиците пробийте отвори с перфоратор или шило, за да захванете ивиците върху основата. В другия край пробийте четири отвора, два по ръба и два на 5 сантиметра от ръба. Захванете кожените ивици за дюбела и зашийте с игла и здрав конец частите, като проврете конеца през отворите. Завържете на възел и изрежете. Можете да захванете кожените или платнени ивици върху вече монтиран дюбел, или да ги зашиете, и поставите като го монтирате. В този проект са използвани шест ивици, но Вие можете да използвате повече или по-малко.

 Кошница за пощата в антрето

4. Поставете всички кожени ивици по дължина на дървения дюбел и ги разпределете равномерно. Другия край монтирайте с по две кабарчета за задната повърхност на дървената основа. Монтирайте така кабарчетата, че да скриете под ивиците винтчетата за монтиране върху стената.

 Кошница за пощата в антрето

5. Монтирайте едното странично парче върху задната част чрез джобовата сглобка и винтчета. Поставете единия край на дюбела в отвора върху парчето и го вместете добре с чук. Поставете другия край на дюбела в отвора върху другото парче и монтирайте страничната повърхност върху задната основа чрез винтчета и джобовата сглобка. Монтирайте цялата поставка върху стената.

 Кошница за пощата в антрето


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
кошница за пощата, антре, дизайн, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg