фирми продукти
представяме
работа
 
11 интересни идеи за балкона

В малкото жилище балконът е важна част, тъй като често се използва за градина или за външна кухня. Много хора вграждат терасата и я използват за малко помещение, понякога частично отделено от вътрешните помещения. Вижте няколко идеи за балкона.


* Балконът е вграден вътре в интериорната стая. Двете помещения са частично отделени със стена, в която е обособена арка. Бившето екстериорно пространство е трансформирано в трапезария. Дървените столчета и правоъгълна маса са поставени до прозореца, така че сутрин кътчето е обляно от слънцето, което способства за начало на деня с настроение. В пространството на терасата е поставен и хладилникът.

 11 интересни идеи за балкона


* Макар балконът да е сравнително просторен, в него е обособен уют чрез полупрозрачни завеси на прозорците. Малката масичка, монтирана на стената е комбинирана с две столчета. Монтираният на поставка телевизор осигурява забавление по време на хранене, а дървеното шкафче съхранява част от нещата в тази функционална вградена стая.

 11 интересни идеи за балкона


* Малката тераса е трансформирана в полуекстериорна стая за зеленина и изкуство. Върху шкафче до страничната стена са поставени саксии, а до тях има столче за сядане и дъска за рисуване с тебешири.

 11 интересни идеи за балкона


* Стените, подът и таванът на светлата и просторна тераса, вградена в пространството на стаята, са решени в натурална дървесина. Това обособява усещане за уют и топлина. Помещението е отделено от вътрешната стая с частична стена и е обзаведено с дървено шкафче и работна повърхност. Пространството е обособено на зони, като част от тях се използват за съхранение на предмети.

 11 интересни идеи за балкона


* Малкият вграден балкон е трансформиран в кът за четене. Той е обособен до прозорците с щори, така че столчето за сядане от ратан е обляно от слънцето. Книгите са подредени върху стенен рафт над кътчето за четене, а обзавеждането включва зеленина и малко килимче върху настилката. Цветовете на балкона са меки и пастелни, с цветни акценти от книгите.

 11 интересни идеи за балкона


* Терасата е трансформирана в интериорна градина със зеленина в саксии. Те са поставени върху стенни рафтчета и монтирана повърхност на прозореца, както и на пода на терасата. На прозорците не са поставени пердета или щори, за да може естествената светлина да навлиза свободно през стъклото. Така помещението изглежда просторно и зелено.

 11 интересни идеи за балкона


* Тясната тераса е превърната в домашен офис кът с вграден между стените работен плот и подвижна повърхност за клавиатурата и мишката на компютъра. Мониторът е окачен върху страничната стена, за да може под него да се поставят част от вещите. Хоризонталните щори осигуряват уединение и контрол върху количеството на светлината, която идва отвън през прозорците.

 11 интересни идеи за балкона


* Огромният балкон не е вграден вътре в помещението, а е остъклен. Той е трансформиран в кът за хранене и кафе, с дървена маса и пейка за сядане. До стената е поставено шкафче, в което се съхраняват част от вещите, а по перваза има саксии със зеленина. Уютното обзавеждане на пространството обособява приятна зона за разговори и четене, както и за хранене на полуоткрито.

 11 интересни идеи за балкона


* Откритата тераса е отделена от вътрешната стая, а обзавеждането включва пейка с мека тапицерия, обградена от парапета и с много декоративни възглавници.

 11 интересни идеи за балкона


* Остъкленият балкон е обзаведен с ярки разцветки, които създават настроение. Изобилната естествена светлина кара стаята да изглежда по-просторна, а обособените зони могат да се използват за хранене, за разговори и за четене. Металната стенна поставка се употребява за саксии със зеленина и вещи за градинарство. Дограмата на прозорците е в наситено червено, което поставя цветен акцент, който изглежда свежо.

 11 интересни идеи за балкона


* Просторната тераса е решена основно в светли тонове на бяло и бежово. Терасата е нависоко и разкрива гледки навън, а светлината облива пространството. Обзаведена е семпло, с дървена пейка с тапицирани възглавници за сядане и облягане, акценти и столче с тапицерия.

 11 интересни идеи за балкона


Източник: shelterness.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за балкона, дизайн, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg