фирми продукти
представяме
работа
 
12 поправки в банята без много средства

Банята често е пренебрегвана, тъй като се счита за помещение, в което влизаме за минутки и използваме рядко. Скучната и изхабена баня може да се окаже онази стая от дома, която разчупва цялото обзавеждане на жилището, а освен това тя е Вашата визитна картичка пред Вашите гости, наред с всекидневната стая и гостната. Вижте няколко способа за освежаване на помещението с малко средства, с които жилището ще придобие свеж облик.


1. Бяло и още бяло

 12 поправки в банята без много средства

Изберете основните елементи в банята в бял цвят. Обикновено стандартните мивки, вани, шкафове са по-евтини от тези в други разцветки. По този начин можете да спестите средства, още повече, че можете да боядисате част от елементите с обикновена акрилна боя в желаната разцветка. Цветното обзавеждане за баня струва повече средства, тъй като от тях се продават значително по-малко бройки и производството е по-сложно. Освен това бялото е елегантно и приятно.


2. Стенна облицовка


 12 поправки в банята без много средства

Не е необходимо да облицовате цялата баня с ефектните фаянсови плочки, които харесвате. Можете да закупите за основните части обикновени плочки с разцветка в същия тон. Изработете от избраните елементи хоризонтална ивица, заобиколена от обикновени плочки, която е свеж цветен акцент в банята. Така облицовката няма да Ви струва толкова средства, а ще постигнете сходен ефект.


3. Поставете нови дръжки на шкафовете

 12 поправки в банята без много средства

Не е необходимо да заменяте изцяло обзавеждането в банята и да купувате нови шкафове за баня. Можете да демонтирате старите дръжки на чекмеджетата и шкафчетата, да монтирате нови или да боядисате старите с малко боя. Върху боята добавете пласт полиуретан, за да защитите слоя. Можете да нанесете нова боя и върху дървените повърхности на шкафовете за баня, вместо да купувате нови.


4. Цветна вана

 12 поправки в банята без много средства

Старата бяла вана може да се трансформира в цветен акцент за банята само с малко боя. Изберете цвят от вече съществуващата палитра на интериора в банята и го използвайте отделно или в комбинация върху външните части на ваната. Използвайте бояджийско тиксо, за да обособите няколко ивици по хоризонтала на порцелановата вана и нанесете боите с широка четка за боядисване. Изчакайте боята да изсъхне. Използвайте оцветяващи продукти за порцелан.


5. Подобрете ефикасността на шкафовете


 12 поправки в банята без много средства

Ако шкафовете за баня, които използвате са твърде дълбоки и често не можете да достигнете до предметите в задните сектори, монтирайте рафтчета на релси, които се издърпват напред. Ако шкафът е ъглов можете да употребявате въртящ се рафт, за да използвате изцяло пространствата в шкафовете. Ако разполагате с по-високо пространство, но не можете да достигнете до вътрешността му, използвайте няколко рафтчета, които се издърпват напред и надолу. Така няма да се налага да купувате продукти, с които вече разполагате и ще спестите средства от това да не изхвърляте развалена козметика, защото не я използвате дълго време.


6. Пъстри райета за стените


 12 поправки в банята без много средства

Боядисването е един от най-лесните начини да преобразите банята си без много средства, вложени за това. Използвайте грунд за основа, която да е устойчива на плесени. Обособете ивиците с бояджийско тиксо и нанесете боите с широка четка за боядисване. Оставете боите да изсъхнат. Създайте спа усещане чрез употреба на воднисти тонове, синьо и зелено, комбинирайте ги с неутрални разцветки и бели акценти. Включете в интериорите аксесоари и акценти с тези оттенъци. Можете да купите кърпи, сапуниерки, изтривалки за баня и огледало с рамка в синьо и зелено.

Очаквайте продължение...


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, баня, освежаване на помещение, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg