фирми продукти
представяме
работа
 
22 страхотни цветни фрески за стените

Най-лесният начин да освежите дома си е да поставите свежи тапети или да нанесете върху стените бои в ярки тонове. Ако обаче желаете да използвате произведения на изкуството, цветните фрески са чудесно решение за Вас. Те са красиви и ефектни, и не могат да се заменят с модерните фототапети, тъй като са ръчно изработени и пресъздават усещането на художника за света. Фреските могат да са семпла рисунка, няколко акцента или огромна картина върху цялата стена. Ако Вие самите можете да рисувате или имате познат, който може да пресъздаде картини върху стените на дома Ви, трябва само да изберете подходящ сюжет за картините. Ако искате изпипани детайли, наемете специалист. Детайлите могат да са разнообразни като сюжет и оттенъци. Вижте няколко идеи за вдъхновение.


* В това заведение цялата стена е заета от огромна фреска, която пресъздава картина на морски бряг във Венеция. Картината е в меки тонове и далечна перспектива. Тя пресъздава кафене до брега на морето, с изрисуваните перила, колоните и пълзящите растения, които обкантват невероятната гледка.

22 страхотни цветни фрески за стените


* Цветна феерия за детската стая, която сякаш е извадена от рисувана книжка с картинки. Фреската показва сюжет от детската книжка за Алиса в страната на чудесата. На нея героинята е на маса с двама от героите в разказа. Изкусният рисунък и ярките тонове изграждат невероятна картина, заемаща част от стената, която отвежда детето в чудна страна с приказни сюжети.

22 страхотни цветни фрески за стените


* Полунаситените оттенъци на зелено, кафяво и синьо в тази картина оформят меки контрасти, приятни за очите. Органичните форми на фреските обхващат част от стените и са страхотен акцент в интериорите на всекидневните стаи.

22 страхотни цветни фрески за стените


* Стената в тази всекидневна е оформена като арка, в която е пресъздадена сцена от градска улица, със сгради, дървета и хора. Човекът в телефонната кабинка е рокендрол звездата Елвис Пресли, на когото собствениците вероятно са почитатели. Рисунъкът не е толкова реалистичен, колкото картинен, изваден сякаш от комикс или списание.

22 страхотни цветни фрески за стените


* В тази семпла трапезария една от стените, заедно с ръбовете, е оформена като фреска, пресъздаваща селска картина с малка къща, на фона на поле, хълмове и зеленина. Релаксиращият ефект на пейзажа е комбиниран с усещането за спокоен живот и меки оттенъци. Фреската е фокусна точка в интериора и затова обзавеждането на стаята е семпло и минималистично.

22 страхотни цветни фрески за стените


* Собствениците на тази къща са гмуркачи и затова поръчват на художник да изрисува стените на всекидневната стая в нея с океански сюжети. Рисунъкът не е реалистичен, а картинен, а детайлите не са претрупани. Включени са водорасли и риби, на фона на меки зелени тонове, като фреските обхващат изцяло няколко от стените в стаята, без да прекъсват покрай вратата на помещението.

22 страхотни цветни фрески за стените


* На неутрално обагрените стени в помещението са оформени цъфнали клончета. Използвани са пастелни тонове, които оформят нежни мотиви. Мотивите обхващат стената на стаята, като са очертани по извивките на релефа на камината в помещението. Детайлите са ефектни, но не завземат изцяло вниманието в интериора на стаята.

22 страхотни цветни фрески за стените


* Част от стената е оформена с фреска, пресъздаваща растение с меки нюанси на зелено, кафяво и люляково. Висящите цветове на растението глициния са красив акцент за стените, въпреки че цветовете са воднисти и меки. Картината координира страхотно с мотивите върху декоративните възглавници, върху които има елегантни цветове.

22 страхотни цветни фрески за стените


* Тази просторна, луксозна трапезария е с неправилна форма на структурата. В оформените арки върху стените са изрисувани сюжети в старинен рисунък и меки багри. Фреските пресъздават виртуални прозорци, с гледка в посока на старинен град и невероятно ефектни пейзажи със зеленина и вода.

22 страхотни цветни фрески за стените


* Фреска, която е създадена за интериора на кухненското помещение. Върху една от по-тесните стени в кухнята е изрисувана сцена на готвач, който готви ястие. Стената е заета изцяло от фреската и придава дълбочина и триизмерност на стаята.

22 страхотни цветни фрески за стените


* Полупрозрачните багри на картините, които обхващат няколко стени в помещението, обособяват ненатрапчиви фонови мотиви. Сякаш гледани в далечина, пейзажите включват дървета и зеленина. Воднистите багри преливат една в друга и изглеждат сякаш извадени от старинни картини, елегантни и с винтидж мотиви.

22 страхотни цветни фрески за стените


Очаквайте продължение...


Източник: homedit.com и designshuffle.com







9 юни 2015 14:45 | фрески
От: comfort.bg
Показаните в статията фрески са само идеи, които биха Ви послужили, в случай че решите сами да изрисувате стена в дома си или да наемете специалист да направи това. Не предлагаме за продажба фототапети с подобни мотиви.
9 юни 2015 14:34 | фототапет алиса в страната на чудесата
От: галина тузларова
Бих искала да поръчам такъв фототапет. Как да сторя това?
8 декември 2011 11:54 | ФРЕСКИ в интериора на жилището
От: Стоев
НАИСТИНА СА СТРАХОТНИ ТАКА КАКТО СА ПУБЛИКУВАНИ. Действат ми освежаващо и вдъхновяващо!!
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
цветни фрески, стени, декорация, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg