фирми продукти
представяме
работа
 
14 идеи за интериорите с боя

Вижте как можете да освежите интериорите си само с малко боя. Използвайте възможностите на разнообразните техники за боядисване – шаблони, щампи, бояджийско тиксо, за да създадете мотиви с желаните размери и форма. Вижте няколко идеи за детайлите у дома.


1. Цветна настилка за антрето

 14 идеи за интериорите с боя

Скучното антре е освежено с няколко разцветки боя, нанесена директно върху керамичните плочки на настилката. Мотивите не съвпадат с границите на плочките, а са оформени самостоятелно с шаблони. Всеки мотив се състои от четири цветни квадрата, в които има елипсовидни акценти. За да се създадат мотивите, подът трябва да се измери и раздели на размерите на шаблоните, за да се прецени колко броя могат да се съберат по хоризонтала и по вертикала. Тоновете на квадратите са координирани с оттенъка на стените, за да се създаде визуална хармония. Използвани са два шаблона – квадратен и елипсовиден, с отвор в центъра. Върху мотивите е нанесен предпазен слой шеллак, който ги запечатва.


2. Очарователни детайли

 14 идеи за интериорите с боя

Скучните стени могат да се освежат с два тона боя – един за основа и един за фреската. Можете например да създадете формата на дръвче и да добавите дървени къщички за птици като акцент. Боядисайте стените в желания тон, например светлосиньо, изчакайте да изсъхне, и очертайте с тебешир контурите на дървото директно върху боята. Ако сбъркате, можете лесно да изтриете грешките. За фреската можете да използвате остатъци боя от други проекти, тъй като не са Ви необходими големи количества. С бояджийско тиксо оформете хоризонтални ивици, за да обособите няколко цветни детайла. Нанесете бяла боя, която координира с фризовете и с тавана, за да изрисувате дървото. Листенцата и тънките клонки можете да изрисувате с художническа четка. Оставете боята да изсъхне добре. Окачете детайлите върху стената.


3. Имитация на тухли

 14 идеи за интериорите с боя

Старата бетонна настилка можете да превърнете в имитация на тухли. Тухлите можете да оформите само с боя, върху основа, върху която сте нанесли грунд. С валяк за боядисване започнете да нанасяте керемиденочервена боя върху настилката, като движите валяка напред и назад, за да оформите тухлите. Всяка тухла трябва да е с дължина около 11 сантиметра и ширина около 5-6 сантиметра. Между тухлите оставяйте разстояние от сантиметър. Не се стремете да създавате еднакви детайли и да ги подреждате изрядно, за да създадете естествен ефект. Оставете да изсъхне и нанесете защитен слой, който да запечата настилката.


4. Огромни фрески за стените

 14 идеи за интериорите с боя

За онези, които имат усет към красивото и точна ръка, огромните фрески са чудесно решение за стените на интериорите. Те са страхотни акценти и могат да се създадат с два или повече нюанса, като те се подбират в зависимост от това доколко искате да създадете контраст. Нанесете основата и изчакайте да изсъхне. С тебешир очертайте формите, като предварително можете да ги оформите върху лист милиметрова хартия. Използвайте контрастен тон, за да очертаете мотивите и запълнете вътрешността им с четка, като оформяте внимателно ръбовете. Изчакайте да изсъхне.


5. Хоризонтални ивици за визуално разширение на банята

 14 идеи за интериорите с боя

Широките хоризонтални ивици, създадени върху стените в малката баня, са в състояние да я разширят визуално. Те оптически разширяват разстоянията между стените и правят помещението по-просторно. Изберете два тона, които не контрастират един на друг, например лимонено жълто и охра. Нанесете върху стените за основа по-светлия нюанс и изчакайте да изсъхне. Измерете височината на стените и разделете сумата на 5, за да получите размерите в широчина на всяка ивица. Обособете ивиците с бояджийско тиксо и нанесете през едно два слоя от по-тъмния оттенък. Изчакайте да позасъхне и махнете тиксото. Оставете да изсъхне.


6. Детайли за входната врата

 14 идеи за интериорите с боя

Входната врата е визитка на Вашия дом, затова се погрижете тя да е добре поддържана. Използвайте четири нюанса, за да оформите визията на екстериора – върху вратата нанесете наситен тон, например керемиденочервено, а над нея боядисайте с крем; долната част и детайлите оформете с бяло и тъмнозелено или тъмнокафяво. Двете части на стените не контрастират помежду си, но тъмните контури, очертани с четка, създават визуален ефект. Детайлите обхващат архитектурните детайли и ги подчертават, а ярко обагрената врата е акцент в центъра на стената.


7. Изискани цветни акценти за стените

 14 идеи за интериорите с боя

Скучните стени можете да освежите с малко боя и няколко дървени фриза. Монтирайте на желаната височина хоризонтален фриз, който обособява частите на стените. Оформете с фризове няколко рамки по Ваше усмотрение, като ги разположите под и над хоризонталния фриз. Нанесете желаната основа, например синьо, върху всички стени, както и върху рамките, и изчакайте да изсъхне. С тебешир очертайте мотивите вътре в рамките – тънки клончета и листенца, или използвайте няколко шаблона. Клончетата оформете с художническа четка с тъмнокафява или сива боя, а листата създайте с охра или светлокафяво. Изчакайте боите да изсъхнат добре.


Очаквайте продължение...







25 март 2014 12:11 | боя
От: comfort.bg
Здравейте, за съвет относно подходящата боя можете да изпратите запитване към фирмите от този списък: https://www.comfort.bg/bg/фирми/бои-лакове-китове.html
24 март 2014 23:31 | imitacia na tuhli
От: Lili Dobreva
Здравейте,бихте ли ме посъветвали коя боя да изпозлвам за имитациата на тухли,така че да е подходяща за бетонен под и да не се отмива.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за интериори, дизайн, декорация, креативни проекти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg