фирми продукти
представяме
работа
 
9 малки бани с много стил

Днес малко домове разполагат с достатъчно просторни бани, за да се съберат в тях всички необходими мебели и вещи. С няколко хитри трика, обаче, както и с много вкус, малката баня може да се превърне в стилен интериор с функционално разпределение на пространството в нея. Вижте няколко различни бани, обзаведени в различен стил, за всеки вкус и желание.


1. Модерно-традиционна баня

9 малки бани с много стил

Тъмнокафявата тоалетка с вградена мивка контрастира приятно на снежнобелите фаянсови плочки върху стената и ваната под прозореца. Горната част на стените в интериора са решени в много светъл син нюанс, който подчертава контраста между детайлите в банята. Най-ефектният акцент в интериора са семплите завеси в бяло и тъмнозелено, които обединяват визуално всички елементи. Прозорецът пък осигурява достатъчно естествена светлина, без да нарушава уединението.

9 малки бани с много стил

Практичната тоалетка включва вградена мивка, място за сапуниерка и дори за ефектен детайл – ваза с цветя. Освен това мебелът разполага с достатъчно място за съхранение на вещите – чекмедже и шкафче. Детайлите по него пък му придават изискан вид – кранчетата от полиран метал, тъмният плот и тъмнокафявата дървесина с вишнев оттенък, от която е направен.

9 малки бани с много стил

Над мивката се намира неголямо огледало, зад което обаче се крие вградено шкафче за вещите в банята. Практичното решение съчетава декоративния характер на огледалото с практичността на шкафчето, което не заема излишно пространство в банята. Огледалото играе ролята не само на функционален аксесоар, но е и акцент, който разширява визуално интериора, отразявайки светлината в него.


2. Рустикален привкус


9 малки бани с много стил

Рустикалният стил пасва чудесно на банята, тъй като той е минималистичен и обикновено включва ненатрапчиви детайли, които не създават усещане за претрупаност. Тази класическа баня е облицована с ламперия с вертикален релеф, а стените до ваната са с практична облицовка от плочки. Горната част на стените са боядисани в мек бежов оттенък, който се съчетава чудесно с керамичните подови плочки в същия цвят. Завесата за баня е бяла, почти прозрачна, за да не блокира естествената светлина от прозореца.

9 малки бани с много стил

Семплата мивка на краче спестява пространство в банята. Освен това тя се съчетава чудесно с другите детайли в бяло в интериора  - релефната ламперия, хавлиените кърпи, столчето, ваната, фаянсовите плочки. Огледалото е с овална форма и е закачено върху стената о традиционния начин - чрез шнур.

9 малки бани с много стил

Ламперията изпълнява не само декоративна роля – тя е и основа за монтирането на метални закачалки, на които се съхраняват част от вещите в банята. На кукички са окачени кърпи и торбичка за тях. Върху ламперията е монтиран и стъклен рафт  метална основа, точно над тоалетната чиния. Върху стената пък са поставени по-голям рафт за аксесоарите, както и второ огледало, с правоъгълна форма.


3. Баня с изчистен дизайн


9 малки бани с много стил

Тази баня е с изчистен дизайн, решена в традиционното бяло. Макар да е с ограничено пространство, банята разполага с всичко необходимо – мивка, тоалетна чиния, рафтчета и полувграден душ. Белите нюанси разширяват визуално помещението, а естествената светлина от прозореца подсилва този ефект. Настилката е създадена чрез малки плочки, като мозайката включва симетрични фигурки в сиво и кафяво, които ненатрапчиво създават акцент в интериора. Стените са разделени на две части – долната им част е облицована с керамични плочки, а горната е боядисана в сиво. Подобно на подовата облицовка, тази на стените е допълнена с детайли в контрастен цвят, за да се създаде акцент в интериора.

9 малки бани с много стил


В стената до душа е вградена неголяма ниша със стъклени рафтчета за вещите в банята. Нишата спестява място в помещението, тъй като не заема допълнително пространство. Върху рафтовете могат да се съхраняват хавлии, сапуни, козметика и аксесоари. Душът пък е отделен от останалия интериор чрез частична стена – така се осигурява уединение, без да се създава усещане за теснота.

9 малки бани с много стил

Вратата на банята е остъклена, но за да се запази уединението стъклената част е матирана. Така се осигурява допълнително светлина откъм антрето на дома. До вратата е създадена ниша за вграден телевизор. Макар помещението да е сравнително тясно, пространството е разпределено така, че да се осигури достатъчен комфорт.

9 малки бани с много стил

Върху стената близо до вратата и мивката е намерено място и за малко шкафче, вместено във вградена ниша. Нишата не е много голяма, но е достатъчна за няколко рафтчета – чудесно решение за съхранение на козметика и лекарства.


4. Очарователна котидж баня

9 малки бани с много стил

Котидж стилът се отличава със своя ненатрапчив и непретенциозен характер. Елементите могат да са събрани от няколко места, включително от разпродажби на старо. Тази котидж баня е решена в бяло, с детайли в абаносово и кафяво, които контрастират на снежнобялата фаянсова облицовка и рамките на прозорците и вратите. Настилката е черно-бяла мозайка, която координира на цялостната цветова схема на интериора. През деня помещението разполага с щедро количество естествена светлина, която , в съчетание със светлите нюанси, допълнително разширява визуално пространството. Мивката е монтирана върху просторна масичка, която играе ролята ма тоалетка.

9 малки бани с много стил

Шкафчето се намира не над мивката, а на стената до нея , във вградена ниша с рафтове. Вратата й е от дървесина с винтидж чар, който допълва цялостното обзавеждане в банята.

9 малки бани с много стил

Малката кабинка за душа се намира от другата страна на стената, с прозорчета в горната част. Стъклените вратички, които не обхващат цялата височина на помещението, пропускат светлината, а стената осигурява уединение. В тази баня детайлите са разпределени така, че да се осигури максимално удобство в иначе ограниченото пространство на помещението.


Следва продължение...



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, обзавеждане, стилни бани

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg