фирми продукти
представяме
работа
 
Съвети за осветлението на всяка стая - 1

Правилното осветление е в състояние да се превърне в основна част от интериора, да създаде желаната атмосфера и дори да поправи някои недостатъци на помещенията. Ето защо е много важно осветителните тела да се поставят на правилните места и по правилния начин. Специалистите по интериорен дизайн съветват да създадете осветлението във всяка стая на пластове, така че да осигурите светлина на най-важните места и да имате по-прецизен контрол.

 Съвети за осветлението на всяка стая - 1


Осветление на антрето

 Съвети за осветлението на всяка стая - 1

Антрето често е най-недобре осветеното място в дома, тъй като в него рядко има прозорци. За да направите антрето и коридора в дома си по-гостоприемни, поставете голяма лампа на тавана, в средата на интериора, като може да инсталирате система за контрол на интензивността на светлината. Добавете няколко допълнителни стенни осветителни тела, като акцентирате върху ключовите места – огледалото, тъмните ниши и гардероба. При нужда можете да добавите настолна лампа върху шкафчето в коридора, която да използвате само при необходимост.

 Съвети за осветлението на всяка стая - 1

Това дълго антре, например, се възползва от светлината на няколко източника. На тавана са монтирани две лампи с плафон, а върху шкафа – две еднакви настолни лампи. Огледалото също е позиционирано така, че да разпръсква светлината и да увеличава ефекта.


Осветление на хола


 Съвети за осветлението на всяка стая - 1

Във всекидневната ключови фактори са визуалният баланс и адаптивността на осветлението. Перманентните източници на светлина, какъвто е таванският полилей, е добре да бъдат с опция за регулация на интензивността на светлината. Допълнително към основното осветително тяло можете да добавите подвижни източници на светлина – настолни или подови лампи, които да осигуряват видимост на най-важните места в стаята – масата, мястото за четене и прочее. Допълнителни детайли са стенните лампи, поставени до акцентите в интериора. Основният трик обаче е осветлението да създаде желаната атмосфера, без то самото да се натрапва в интериора.

 Съвети за осветлението на всяка стая - 1

Осветлението в тази стая подчертава красотата на палитрата с меки нюанси на бежовото и кафявото. Основният източник е таванският полилей, а светлината от допълнителните осветителни тела се отразява и разпръсква от огромното стенно огледало.

 Съвети за осветлението на всяка стая - 1

В този хол осветлението е на пластове – стенните лампи поставят акцент над картината, а настолните осветителни тела осигуряват светлина до мебелите за сядане.


Осветление на трапезарията


 Съвети за осветлението на всяка стая - 1

Трапезариите са може би най-лесните за осветяване помещения. Ако става въпрос за отделно помещение за хранене, а не за част от кухнята, обикновено основният детайл е голям полилей в средата на стаята, точно над масата. Могат да се добавят и няколко стенни лампи или пък настолна лампа върху бюфета. Ако пък става въпрос за кътче за закуска, добре е там да акцентирате върху естествената светлина – например от голям прозорец с ажурни завеси или щори, тъй като тя играе съществена роля за настроението рано сутрин.

 Съвети за осветлението на всяка стая - 1

В тази модерна трапезария акцентът пада на винтидж полилея над масата за хранене. Той е допълнен от стенни лампи в същия дизайн.

 Съвети за осветлението на всяка стая - 1

В този интериор полилеят е много по-пищен като дизайн и изпълнява не само функционална роля, но и ролята на фокусна точка. Специалистите по интериорен дизайн имат техника за изчисление на височината, на която да бъде окачен полилеят в трапезарията – в помещение с височина 2.5 метра разстоянието между осветителното тяло и масата за хранене трябва да е към 80-90 сантиметра, като за всеки 30 сантиметра отгоре се добавят по 8 допълнителни сантиметра към тази стойност.

Продължава...


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, осветителни тела

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg