фирми продукти
представяме
работа
 
14 кухни в синьо – част 1

Синьото не е традиционен цвят за кухнята - то се предпочита за помещенията, обособени за почивка и релаксация, тъй като се смята за цвят, който успокоява и отпуска сетивата. Някои дизайнери обаче виждат този цвят като част от средиземноморска палитра, наситена с цветовете на водата, на лятото и на морската пяна. Съчетани помежду си, синьото, бялото и пясъчното са чудесна комбинация, която създава настроение, тонизира и създава летни асоциации.


1. Светлосиньо и бежово


14 кухни в синьо – част 1

Кухненските шкафове в този интериор са решени в мек светлосин цвят, който се откроява приятно на неутралния фон на ламинираната настилка. Стените са в мек ванилов нюанс, но са създадени две акцентни стени, които обединяват разчупения дизайн на кухнята. Едната от тях е решена в интересен десен в синьо и бяло, и заобикаля кухненското килерче. За да се създаде визуален баланс, масата и столовете за хранене са в бежово, чийто неутрален характер хармонизира с наситената природа на светлосиньото.


2. Наситено синьо и графитено

14 кухни в синьо – част 1

Тази просторна кухня е решена в по-ненатрапчива палитра, включваща тъмно бежово, наситено синьо и нюанси на сивото. Синият цвят облива стените на кухнята, като на няколко места то е съчетано с графитено сиво, което подчертава красотата му. Палитрата е хармонизирана визуално с неутралните бежови нюанси, както и от светлосивия под. В интериора е добавен допълнителен цвят чрез малкото килимче, обособяващо зоната за хранене, но неговите нюанси хармонизират с палитрата, без да контрастират ярко на нейната природа.


3. Тъмносиньо и светлосиньо


14 кухни в синьо – част 1

В тази кухня са съчетани два контрастни нюанса на синьото – светъл и тъмен. Част от кухненските шкафове са решени в светлосиньо, а друга част – в мек кремав оттенък, който не позволява на синьото да доминира. Стената зад шкафовете пък е в наситен син нюанс, който създава ефектен фон за обзавеждането. Палитрата включва още настилка в мек сив оттенък, който свързва визуално кремавото с нюансите на синьото.


4. Светлина и още светлина

14 кухни в синьо – част 1

Изобилието от светлина в тази кухня подчертава избраната палитра – кремаво, светлосиньо, сиво и какаово. Синьото може да бъде намерено върху част от кухненските шкафове, допълнено от ненатрапчиви какаови оттенъци. Сребристосивите нюанси пък подчертават характера на синьото с неутралния си вид. Обзавеждането е минималистично и ненатрапчиво. Кремавите тонове са избрани като фон, на който са съчетани по-наситените нюанси и който обединява всички останали цветове в общата палитра.


5. Наситено синьо

14 кухни в синьо – част 1

Интериорът на тази кухня залага на контраста между цветовете в палитрата – между кухненските шкафове в кремаво и акцентната стена в наситено синьо. Светлосивият под играе ролята на детайл, който свързва визуално двата контрастни нюанса. В кухненския интериор са добавени няколко капки ярък цвят чрез аксесоарите, без те да се натрапват. Изтънченото съчетание оформя един изящен и модерен кухненски дизайн, който освен функционален е и много красив.


6. Много светло синьо

14 кухни в синьо – част 1

Вместо наситени нюанси и контрастна палитра, дизайнерът на тази кухня е избрал да използва само светли тонове. Много светло синьото се съчетава прекрасно със сребристите нюанси на интериора, както и с белия фон на кухнята. Плотовете на кухненските шкафове и на координиращия с тях кухненски остров са в графитено сиво, което създава интерес и допълва основния цвят, без да контрастира на вече съществуващата палитра. Така оформеното обзавеждане сякаш е едно цяло – както шкафовете, така и допълнителното работно пространство върху кухненския остров.


7. Наситен кухненски интериор


14 кухни в синьо – част 1

В тази кухня са съчетани няколко акцентни цвята, които приятно контрастират един на друг и се допълват като характер. Светлосиньото, обливащо стените на кухнята и плотовете на шкафовете, създава настроение и се съчетава чудесно с искрящо белия цвят върху кухненския остров, върху прозоречните рамки и още няколко детайла в интериора. От своя страна шоколадово кафявото е цветът, избран за дървената настилка и долните кухненски шкафове – той подчертава светлите нюанси в палитрата и контрастира на искрящо белия релефен таван с греди. Обзавеждането на кухнята е практично и традиционно, като в помещението са обособени кът за приготвяне на храната и кът за хранене с маса, столчета и бар, който е част от кухненската зона.


Очаквайте продължение...


Източник: home-designing.com







7 февруари 2011 10:21 | kuhnq v sin.cvqt
От: jakjina marinkova
mnogo priqtni i uspokoqva6ti cvetove
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн, кухни

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg