фирми продукти
представяме
работа
 
Домовете на известните: Домът на актьора Роб Лоу

Американският актьор Роб Лоу е известен с филми като "Огън на свети Елмо" и "Остин Пауърс". Той не участва в много касови холивудски продукции, но за сметка на това може да се похвали с богата автобиография от филми. Актьорът живее в Санта Барбара, Калифорния, заедно с жена си Шерил и двете им деца. Не много голямата, но кокетна двуетажна къща е дело на архитекта Дон Нълти, а интериорите са оформени от дизайнера Дейвид Финикс. Ландшафтът и екстериорите на обширните градини край къщата пък са дело на дизайнера Марк Риоз.

Домовете на известните: Домът на актьора Роб Лоу

Сградата се състои от 20 стаи, включително две гостни и четири кухни, и е разположена върху 4 акра зеленина. Тя е построена от семейството от самите основи до детайлите в обзавеждането, така че да отразява техните собствени разбирания за стил, красота и удобство. Специалистите, които семейство Лоу подбира, също споделят техния начин на мислене по отношение на архитектурата и дизайна. Къщата е внимателно проектирана така, че да се окаже между вече порасналите дъбове така, сякаш винаги е била там. От верандата й се открива гледка към океана, а от басейна в задния двор – към планините.


* Един от огромните дъбове в задния двор, който хвърля сянка върху просторната веранда. От верандата се открива гледка към свежозелената ливада и изумрудените води на океана. Тук са поставени семпли плетени мебели за сядане, които превръщат мястото в чудесно кътче за отмора, разговори или четене.

Домовете на известните: Домът на актьора Роб Лоу


* Просторната всекидневна е обзаведена в светла цветова палитра, с преобладаващи бежови, светлосиви и кремави нюанси. Обзавеждането е стилно, но семпло, а аксесоарите са внимателно подбрани от Шерил Лоу.

Домовете на известните: Домът на актьора Роб Лоу


* Една от спалните – тази, в която спят Шерил и Роб, е с великолепна гледка към Тихия океан. Тук палитрата съчетава мекия контраст между бяло и шоколадово с акценти в светъл крем. Така се постига един едновременно просторен, но и уютен интериор. Спалнята разполага и с тераса за отмора и четене в прохладните дни и летните вечери.

Домовете на известните: Домът на актьора Роб Лоу


* Макар отпред да изглежда по-скоро малка, отзад къщата разкрива своя потенциал. Разчупеният дизайн, включващ тераси, странична веранда и тавански помещения, създава усещането за истинско имение, без човек да се изгубва в неговите мащаби. В задния двор се намира не много големият басейн, както и спа кът с джакузи. Удобните екстериорни мебели подканят гостите да приседнат край басейна и да се наслаждават на гледката към океанския бряг.

Домовете на известните: Домът на актьора Роб Лоу


Източник: architecturaldigest.com







15 ноември 2010 10:22 | Изискано
От: zora cherneva
Наистина много изискано. Дай Боже това да стане възможно и у нас, защото дори тези, които имат пари у нас нямат такава обстановка. Просто нямат необходимата култура и вкус.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
интериор, дизайн, обзавеждане, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg