фирми продукти
представяме
работа
 
Полезни съвети при отопление с газ

•  За по-ефективната и икономична работа на Вашия газов котел Ви препоръчваме да се обърнете към специалисти от фирмата, която е доставила и монтирала уреда, за точна настройка на неговата мощност, съобразена с мощността на Вашата водно-отоплителна инсталация.

•  Добре е да не затваряте напълно термоглавите на радиаторите в стаи, които не желаете да отоплявате. Това нарушава нормалният режим на работа на цялата водно-отплителна инсталация и газовия котел, което води до преразход на природен газ. В случай, че искате да намалите температурата на отопление в цялото жилище, използвайте панела за управление на газовия котел и бутона за регулиране на температурата в инсталацията. Този бутон най-често е означен със символ на радиатор. Предназначението на термоглавите на радиаторите е за моментно регулиране на температурата в дадено помещение в малки температурни граници, но не и за спиране на радиатора.

•  Двуконтурните газови котли имат два независими режима на работа (летен и зимен) за отопление и производство на битова гореща вода. Затова, когато нямате нужда от отопление, не е необходимо газовият котел да е включен на режим отопление, за да произвежда битова гореща вода. Тези режими за работа на котела се задават от панела за неговото управление.

•  Препоръчваме Ви да проучите възможността за свързване на Вашия газов котел със стаен термостат и/ли седмичен програматор - това би понижило разхода на природен газ до 20%.

•  Когато отсъствате от дома за няколко часа намалете с около 5 градуса обикновено поддържаната температура, използвайки терморегулатора на самия котел или стайния термостат. При по-дълго отсъствие настройте терморегулатора на най-ниска температура.

•  В непосредствена близост пред радиаторите не бива да има разположени мебели и декоративни прегради, които затрудняват топлообмена.

•  Не поставяйте върху радиаторите дрехи или други предмети.

•  Вечер, след залязване на слънцето, спускайте завесите или щорите - така ще намалите топлинните загуби през прозорците (до 3-5%) и ще повишите шумоизолацията на помещението. Ако използвате алуминиеви щори, това ще доведе и до повишаване на осветеността в стаята.

•  Добре е да знаете, че оптималните температури в дневните стаи и спалните са до 20°С, в кухните - 18 °С, а в антретата и коридорите - 15°С.

•  С 1- 3 градуса ще се повиши вътрешната температура, ако уплътните фугите на прозорците и с още 1-2 градуса - ако поставите фолио на стените зад радиаторите.

•  Много често отопляемото жилище не е обитавано целодневно и не е необходимо да се поддържат високи стайни температури в часовете, когато няма никой вкъщи. За да не изразходвате излишно енергията, а оттам и парите си, желателно е да използвате програмируем стаен термостат, за да управлявате по-добре необходимата температура в жилището и да оптимизирате разходите си за отопление. Инвестицията за покупката и монтаж на такова устройство се възвръща за около 2 месеца.


Варнагаз

ключови думи
природна газ, отопление с газ, отопление, енергиспестяване, система за отопление

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg