фирми продукти
представяме
работа
 
Плочи от клетъчен бетон YTONG за тънки зидарии

Новите елементи ускоряват работата и спестяват свързващ разтвор

В края на миналата година, в завода на "КСЕЛА България" в София стартира серийното производство на плочи за тънки зидарии.

Предимствата на тези елементи са многобройни и очевидни:

  • Използва се над 25% по-малко зидарски лепилен разтвор, а това означава ¼ по-малко разходи за закупуването и транспорта му.
  • Времето за изпълнение на зидарията се съкращава с до 15%.
  • В зидарията има значително по-малко фуги. По-хомогенната повърхност улеснява изрязването на канали за инсталации, монтирането на крепежни елементи и измазването на стените.
  • Много бързо може да се направи "монтажен план" за всяка стена – ръчно или с дигитални технологии. Така контролът върху вложените материали, технологичните отпадъци и качеството на изпълнение е пълен.

Плочи от клетъчен бетон YTONG за тънки зидарии

Дължината на плочите е 60 cm, а височината им – 50 cm (площ 0.3 m²). Предлагат се с дебелини 10 cm, 12.5 cm и 15 cm. Плочите са особено ефективни в техническо, технологично и финансово отношение при повтаряеми стени, инсталационни, въздуховодни и димоотвеждащи шахти. Да не забравяме екологията – по-малко отпадъци от хартиени опаковки и от изрезки!

Ключът към успеха в работата с плочи се крие в подвеждането на първия ред. Той се изпълнява от блокове YTONG, положени върху земно влажен цименто-пясъчен разтвор. Първият ред трябва да се подравни по права линия, да се нивелира идеално – напречно и надлъжно, и да се изчака първоначалното втвърдяване на подложния разтвор. "При добре подведен първи ред бързата работа е удоволствие и гордост за майстора!", споделя демонстраторът на Ксела България Валери Колев.

Ето как би изглеждала примерна стена, изпълнена от плочи и стандартни блокове YTONG.

Стена, изпълнена от плочи и стандартни блокове YTONG

Използването на щурцове YTONG е още едно допълнително улеснение. Отворът за врата се оформя перфектно с фабрично изготвен елемент, в който е вложена стоманена армировка.

За повече информация последвайте линка: YTONG new plates 2024 (xella.bg).

Автор: Ксела България ЕООД


20 февруари 2024 - Comfort.bg




Няма коментари


ключови думи
Ксела България, Xella, Ytong, строителни материали, плочи Ytong, тънки зидарии


още от категорията строителни материали

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg