фирми продукти
представяме
работа
 
Пътната агенция планира ремонти на 3000 км пътища и през тази година

Пътни проектиПланираме до края на януари да направим инвестиционна програма за ремонти и поддържане на републиканската пътна мрежа. Планът е 3000 километра да влязат в ремонтни дейности през 2023 г., каза днес пред БНТ председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Венцислав Ангелов. Същият беше и планът за миналата година, като още не са съобщени обобщени данни дали той е изпълнен.

Ангелов, който е на поста от 9 декември, уточни, че приоритет през тази година ще е доизграждането на автомагистралите "Хемус", "Струма", "Европа", пътя Русе - Бяла, обхода на град Бяла, както и трасето от Видин до Ботевград.

"Автомагистралите ще бъдат доизградени с национален бюджет с помощта на европейски програми. Ще се търси и друг вариант за финансиране на тези участъци - определени участъци да се отдават на концесия", допълни инж. Венцислав Ангелов.

Завършилото в средата на октомври събиране на предложения от граждани за пътни ремонти показа, че според сигналите спешно обновяване е нужно на 493 участъка от републикански пътища.


12 януари 2023 - Дневник




Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg