фирми продукти
представяме
работа
 
Започва проектирането на магистрала от Русе до Маказа

Пътно строителствоСлужебният министър на регионалното развитие Иван Шишков е възложил проектиране на цялата магистрала от Русе до Маказа. Предвидено е магистралата да преминава през Прохода на републиката.

"До момента са одобрени като подробен устройствен план два етапа от бъдещата магистрала до обхода на Бяла", уточни министърът, цитиран от БТА.

Допълни, че магистралата ще пресича автомагистралите "Тракия" и "Марица". По думите на Шишков това ще бъде изключително важно трасе за Стара Загора, защото през областта ще минават три магистрали и това ще е добре икономически за района.

Според него тунелът под Шипка е планиран лошо и неправилно, "защото е с по една лента в посока". Така бил изпълнен и обходният път на Габрово, но по думите му трасето нямало как да бъде разширено.

Шишков допълни, че са подписани договори с фирмите, които ще отговарят за зимната поддръжка на пътищата. Агенция "Пътна инфраструктура" е уверила, че е извършена проверка на строителните фирми, които са спечелили конкурсите и министърът нямал притеснение в тази посока. Допълни, че финансирането е осигурено и в процес на разплащане е 15 на сто авансово плащане.


17 ноември 2022 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, магистрална инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg