фирми продукти
представяме
работа
 
Нов 16-километров участък от "Хемус" беше пуснат с над 2 години закъснение

Пътно строителствоНовопостроен участък с дължина 16.3 км между пътните възли "Буховци" и "Белокопитово" на магистрала "Хемус" беше пуснат в експлоатация. На откриването присъства и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, съобщава "Нова телевизия".

Строителството на участъка започна през август 2018 г. По договор отсечката трябваше да е готова през пролетта на 2020 г. Новата магистрална отсечка е по-тясна и затова максималната скорост за движение там е 120 км/ч. Проектът за по-тесния участък е бил одобрен преди 2-3 години, уточни Шишков.

В момента по "Хемус" текат строителни дейности по първите три лота между пътен възел "Боаза" и Плевен. Изграждането на магистралата трябва да продължи с лотове 4, 5 и 6 между Плевен и Велико Търново. Строителството на лотове 7, 8 и 9 ще бъде разделено на части, за да се заобиколят ловно стопанство и терен около склад за боеприпаси.

"Ще се наложи нова оценка за въздействието върху околната среда за тези територии, което ще забави работата", уточни Шишков и увери, че ако се строят ударно всички лотове, "Хемус" трябва да е изцяло завършена до 3-4 години.

Изпълнител на строителството на обекта е ДЗЗД "Хемус-16320". Строителният надзор е осъществен от ДЗЗД "Консултанти Хемус 2 - 2016".

Лот 1 между пътен възел "Боаза" и пътен възел "Дерманци", който е с дължина 15.2 км, започна да се строи през април 2019 г. Първоначално обещаният срок за пускането на този участък беше октомври 2021 г., но впоследствие коалиционното правителство на Кирил Петков и по-конкретно министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов обеща лот 1 да е готов до април 2022 г. След това пусковият срок беше удължен от Караджов до април 2023 г.


18 октомври 2022 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg