фирми продукти
представяме
работа
 
Правителството обяви магистралата от Русе до Велико Търново за национален обект

Магистрална инфраструктураБъдещата автомагистрала от Русе до Велико Търново да бъде обявена за национален обект, реши правителството днес. Това ще улесни процедурите за одобряване на подробния устройствен план (ПУП) на трасето, ще доведе до по-бързи процедури за отчуждаване и ще увеличи възможностите за инвестиции, коментира пред журналисти служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Той допълни, че вече са готови ПУП и идейният проект за автомагистралата от Русе до Бяла и обхода на Бяла. Това са два от общо трите участъка на бъдещия аутобан. През следващата седмица ще бъде свикан Национален експертен съвет по устройство на територията, който да разгледа и одобри ПУП. След като това стане, ще може да започне процедурата за отчуждаване и изграждането на трасето.

"Тази автомагистрала е част от най-важния транспортен коридор север-юг, със значение не само за България, а за цяла Европа. Амбицията ни е такава, че няма да спрем дотук с планирането. Максимално бързо ще възложим проектиране на целия транспортен коридор до ГКПП Маказа", заяви още министър Шишков, цитиран от Би Ти Ви.

За национален обект с днешно решение на МС е одобрено също изменение на Общия устройствен план на София за разширяване на третия метродиаметър.


14 септември 2022 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, магистрална инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg